Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Δεν πάει άλλο!

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες από τους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Δεν πάει άλλο» με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, τις ελλείψεις στα τμήματα, τα ράντζα, την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, την ταλαιπωρία και τις πληρωμές για τους ασθενείς, βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Ευαγγελισμού» χτες με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα και δυναμική πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο. Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Παναγιώτης Κοσιώνης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων.

Η οργή για τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει οδηγήσει το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους η ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της Υγείας, ξεχείλιζε σε κάθε κουβέντα των εργαζομένων, αλλά και στα λόγια του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Ηλία Σιώρα. Οπως τόνισε, οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν τις 1.300, ενώ ο όγκος της δουλιάς του νοσοκομείου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30% (νοσηλεύονται 42.000 ασθενείς, εξετάζονται στα ιατρεία και τα εργαστήρια 500.000 ασθενείς και γίνονται 9 εκατ. εργαστηριακές εξετάσεις).

Το προσωπικό μειώνεται παντού και η κατάσταση είναι εκρηκτική στα χειρουργεία, στα νοσηλευτικά τμήματα, στις Μονάδες, στα Επείγοντα. Το απόγευμα ή το βράδυ υπάρχουν δυο νοσηλεύτριες για 45 ασθενείς. Κλειστές παραμένουν 12 κλίνες ΜΕΘ - ΜΑΦ, αλλά η κυβέρνηση νοικιάζει κλίνες απ' τον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν αναθέσει σε εργολάβους την καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, με παχυλές εργολαβίες και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους στα συνεργεία. Απλήρωτες για έξι μήνες μένουν και οι υπερωρίες των εργαζομένων και για τρεις των γιατρών.


«Αυξήσεις, προσλήψεις και όχι κοροϊδία, δώστε λεφτά για δωρεάν Υγεία», φώναξαν οι εργαζόμενοι στην πορεία γύρω από το νοσοκομείο, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους περαστικούς και καλώντας τους σε κοινό αγώνα για την Υγεία. «Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στα νοσοκομεία είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Π. Κοσιώνης και κάλεσε σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ