Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων

Τα ταξικά συνδικάτα καλούν την εργατική τάξη να παραμερίσει την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ριχτεί στη μάχη για την απεργία

Με στόχο να ριχτούν στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων στις 17 Δεκέμβρη, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας, εντείνονται καθημερινά οι προετοιμασίες για την οργάνωση της μάχης μέσα από συσκέψεις και περιοδείες.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν ακόμα το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών-εργαστηρίων-γηροκομείων-οίκων ευγηρίας-διαγνωστικών κέντρων Αττικής.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας καλεί και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως «ο εργοδοτικός και δικομματικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιδράσει, αλλά βάζει και πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα». Αντίθετα οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να μη δεχτούν το πάγωμα των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (από 5 έως 17 χρόνια για τις γυναίκες στο δημόσιο), τη δραστική μείωση των παροχών Υγείας - Πρόνοιας, την προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά - λάστιχο, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τους νέους φόρους, τις εξαγγελίες για το "νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών", που χτυπάει ακόμα πιο έντονα το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, που δικαιολογεί και διαιωνίζει την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών». Ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήρε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. Με περιοδείες σε φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες ρίχνεται στη μάχη για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η ηττοπάθεια και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμβάλλουν αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας, για την οποία συζήτησε και στην προχτεσινή Παναττική συνάντηση. Σε σύσκεψη με θέμα την απεργία καλεί στις 11 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Μιλτιάδου 4), ο σύλλογος Αμαρουσίου της ΟΓΕ.

Επίσης σήμερα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει ημερίδα, με θέμα «Ασφαλιστικό και η θέση των εργαζομένων», στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ενώ την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Μητροπόλεως 10). Η συμμετοχή όλων των εμποροϋπαλλήλων κρίνεται επιτακτική, μετά και από τις νέες μεθοδεύσεις για κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Αρνήθηκαν ακόμα και να συζητήσουν

Κι ενώ οι ταξικές δυνάμεις καταρτίζουν σχέδιο για να οργωθεί κάθε τόπος δουλειάς, αποκαλύπτεται καθημερινά ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που επιλέγει να μείνει θεατής της αντεργατικής καταιγίδας. Οπως σημειώνει, την περασμένη Δευτέρα, η ΕΣΑΚ κατέθεσε επιστολή για να συζητηθεί η πρότασή της για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μετά την άρνηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία, αλλά «ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ απορρίψανε όχι μόνο την ουσία της πρότασης αλλά και τη δυνατότητα να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση της Διοίκησης». Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία του Νομού να κάνουν πέρα τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και είτε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις είτε μέσα από συνεδριάσεις των ΔΣ να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις. Μάλιστα, σήμερα, προχωρά σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην Ξάνθη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικό μήνυμα καταδίκης της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης(2019-10-04 00:00:00.0)
Την Κυριακή η απεργία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας(2017-07-13 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα με σχέδιο και στη Θεσσαλονίκη(2013-04-19 00:00:00.0)
Να ανεβάσουμε τους ρυθμούς της οργάνωσης χωρίς καμιά αναμονή(2013-02-09 00:00:00.0)
Στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας(2005-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ