Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Θα έπρεπε να σιωπήσει η κυβέρνηση

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με υποκριτικές κενές φράσεις για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες λόγω... της ημέρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γ. Παπανδρέου στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «αφιερώνοντας τη συνεδρίαση σε μια ομάδα συμπολιτών μας που δίνει καθημερινά μεγάλη μάχη», όπως είπε.

«Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Δίνουν τη μάχη για πρόσβαση, μάχη για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής, μάχη για την ισότιμη συμμετοχή», είπε ο πρωθυπουργός «ξεχνώντας» να πει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν να αντιπαλέψουν πρώτα απ' όλα την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Αν η κυβέρνηση ήθελε να εκδηλώσει την ειλικρινή ευαισθησία της για τα άτομα με αναπηρίες θα έπρεπε να σιωπήσει. Τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες που είναι εκτός ειδικής αγωγής, το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων που μαραζώνουν στην ανεργία και η απόγνωση των οικογενειών τους είναι έργο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αντικαθιστά την κρατική μέριμνα με τη "φιλάνθρωπη" δράση ΜΚΟ και επιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ