Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΡΗΤΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οπλίζονται με νέα πείρα

Με μεταφορά πλούσιας πείρας και συμπερασμάτων έγινε την περασμένη Τετάρτη η εκλογοαπολογιστική ΓΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά και συζήτησαν την ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων του κλάδου καθώς και την οργάνωση της μάχης των εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη με αιτήματα κανένας διάλογος για το Ασφαλιστικό, ικανοποιητικές ΣΣΕ, κάτω τα χέρια από κάθε προσπάθεια κατάργησή τους, με αφορμή και την αμφισβήτηση της τοπικής συλλογικής σύμβασης των περιοδευόντων πωλητών στο Νομό. Επίσης, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας ενάντια στα σχέδια ντόπιων μεγαλεμπόρων που θέλουν την καταστρατήγησή της με αφορμή το εορταστικό ωράριο.

Απόντες για μια ακόμη φορά τόσο από τη ΓΣ όσο και την καθημερινή ζωή του σωματείου ήταν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, κάτι που καταδικάστηκε έντονα από τους εργαζόμενους.

Στη συνέλευση χαιρέτισε εκ μέρους της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, ο Γιάννης Γωνιανάκης, ενώ παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο οποίος κάλεσε σε συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 11/12, με αφορμή την κάθοδο της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Κάτι που τελικά αποφασίστηκε από τη συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ