Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Να ανακληθούν οι απολύσεις

Παρέμβαση στην εργοδοσία έκαναν χτες οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου

Αμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από το Γηροκομείο Αθηνών, καμία απόλυση, «όχι» στην ποινικοποίηση των αγώνων, μόνιμη και σταθερή δουλειά απαίτησαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γηροκομείο Αθηνών η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηριών, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και εκπρόσωποι των επιχειρησιακών σωματείων και εργαζόμενοι του «ΙΑΣΩ General», του «Υγεία», του «Μητέρα» και του «Ερρίκος Ντυνάν».

Η κινητοποίηση έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση τριών νέων τρομοκρατικών απολύσεων εργαζομένων, εκλεγμένων μάλιστα στο σωματείο στο Γηροκομείο. Συνολικά η διοίκηση της «Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών» έχει προχωρήσει σε περίπου 20 απολύσεις εργαζομένων τα τελευταία χρόνια, ενώ όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τρομοκρατεί επιχειρώντας το χτύπημα κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατήγγειλε τις απολύσεις που έχουν το χαρακτήρα της εκδικητικότητας και του εκφοβισμού απέναντι στους εργαζόμενους που αντιδρούν.

Σε συνάντηση που έγινε, εκπρόσωπος της εργοδοσίας εμφανίστηκε να εμμένει στην απόφασή της, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση έχει κάνει και μηνύσεις ενάντια στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ανάκληση των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ