Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία

Καλεί τους εργαζόμενους σε ταξική συσπείρωση και πάλη, ώστε μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν απάντηση στα σχέδια των μεγαλεμπόρων

«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να μην δεχτούν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που σε αγαστή συνεργασία με το εμπορικό κεφάλαιο θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή στις γιορτές. Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, ενωμένα και μαζικά, χρειάζεται να απαντήσουν και να απαιτήσουν νομική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, καμία Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και προειδοποιεί τους εργαζόμενους πως η προσπάθεια που γίνεται τώρα από κυβέρνηση, ΣΕΛΠΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, στόχο έχει την ικανοποίηση του αιτήματος των μεγαλεμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων πολλών Κυριακών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι μεγαλέμποροι περί τόνωσης της αγοράς μπροστά στην κρίση κλπ., δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική τους επιδίωξη που δεν είναι άλλη από την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αναγκαία ρύθμιση που την χρειάζονται οι μεγάλες αλυσίδες, ξένες και ντόπιες, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο. «Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το μόνο που θα καταφέρει είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτά και πιο γρήγορη συρρίκνωση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ιδιοκτητών. Οσο δε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιχείρημα που το έχουν χρησιμοποιήσει πολλάκις στο παρελθόν, τους απαντάμε πως η ανασφάλιστη εργασία, το ωρομίσθιο, η τζάμπα εργασία με τη μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι θέσεις εργασίας, αλλά ομηρίας και σύγχρονης δουλείας».

Ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, πρέπει να δώσουν αγωνιστική απάντηση. «Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, σύμμαχοί μας είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ιδιοκτήτες. Δικό τους συμφέρον είναι να δυναμώσουν το μέτωπο εργαζομένων και από κοινού να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσουν να καταστήματα τις Κυριακές. Ο ανταγωνισμός, τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλεύεται με το παραπάνω και τους αυτοαπασχολούμενους, τους κλείνει, εντάσσοντάς τους κι αυτούς στη στρατιά του φθηνού εργατικού δυναμικού. Ολοι μαζί, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη. Ολοι μαζί, γιατί εμείς έχουμε το δίκιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ