Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλατιά δράση σε όλη τη χώρα

«Οργανώσου για την αντεπίθεση, για τη λαϊκή συμμαχία, για το σοσιαλισμό», το κεντρικό κάλεσμα

Με μία σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της μεγάλης πεντάμηνης καμπάνιας για την εργαζόμενη νεολαία. Η καμπάνια περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης και γειτονιές, συσκέψεις στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η πρόταση του ΚΚΕ, πρωτοβουλίες προβολής του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και των κατακτήσεών τους, βιβλιοπαρουσιάσεις.

Παράλληλα μέσα από εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης και μαθητείας οι νέοι κομμουνιστές απευθύνουν το κάλεσμα της καμπάνιας «Οργανώσου για την αντεπίθεση, για τη λαϊκή συμμαχία, για το σοσιαλισμό», καλώντας τους να συμμετάσχουν και στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο

-- Στην Αθήνα, εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων, στην αίθουσα της ΚΟΑ στη Θεμιστοκλέους, στις 7.30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου «Ρήξη και ενσωμάτωση, συμβολή στην ιστορία του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος του μεσοπολέμου 1918-1936», του Αναστάση Γκίκα, από τον ίδιο τον συγγραφέα.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 - 1948. Δυο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γ. Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στο «Χορίαμβο» (Γαληνού και Φαρμακίδου), εκδήλωση για την ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

-- Στην Παλλήνη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Μαρούσι, στις 7 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας (Μιλτιάδου 4), βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Βασιλιάς Ανθρακας» του Απτον Σίνκλερ.

Αύριο Κυριακή

-- Στα Ανω Λιόσια, με θέμα: «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Κορωπί, στις 6.30 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

-- Στο Μενίδι, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Πόλυς Τάκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στα Χανιά, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 7 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918-1948. Δυο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γ. Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ