Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χρήμα στο κεφάλαιο και αντεργατική σύμπλευση

Συναίνεση σε όλα τα τρέχοντα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Κρατικές επιδοτήσεις και ζεστό χρήμα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις ζητά επίμονα η ηγεσία της ΝΔ στο όνομα της αντιμετώπισης της «ρευστότητας της αγοράς», ενώ την ίδια στιγμή συναινεί στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα.

Στην κατεύθυνση αυτή έσπευσε να δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση για τις ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς που προωθεί στο δημόσιο τομέα, μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας και της απογευματινής λειτουργίας των υπηρεσιών. Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, αν και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού δει ακριβώς την πρόταση της κυβέρνησης, έστειλε ωστόσο μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει: «Η κυβέρνηση δεν είναι για να διαρρέει, είναι για να αποφασίζει και να πράττει», τόνισε με νόημα.

Συναίνεση πρόσφερε επίσης και στο νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», το οποίο ουσιαστικά μετατρέπεται σε όργανο των κεφαλαιοκρατών και θα τιμωρεί τα θύματα της εκμετάλλευσής τους, δηλαδή τους «αδήλωτους» εργάτες και μετανάστες. Η κριτική που άσκησε ο αρμόδιος τομεάρχης αρχίζει με το ότι «το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης δημιουργεί ένα ογκώδες και δυσκίνητο διοικητικό σχήμα για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας» και τελειώνει ότι «δεν πετυχαίνει άρση των αντικινήτρων για την παραβατικότητα».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέφερε την πρόταση του Α. Σαμαρά για συμψηφισμό ανάμεσα στις οφειλές των επιχειρήσεων από και προς το κράτος, ενθαρρύνοντας την κυβέρνηση που ήδη κινείται σε αυτή την κατεύθυνση να πάρει πιο γενναιόδωρα μέτρα. Ο Γ. Μιχελάκης κατήγγειλε τέλος τη διοίκηση της ΕΡΤ για καθεστωτικές πρακτικές επειδή δεν προβλήθηκε τίποτα από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην προχτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ