Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στοχοποιούν το λαό επειδή φοβούνται τη δύναμή του

Ανακοίνωση για τη στρατιωτική άσκηση που ολοκληρώθηκε χτες στην περιοχή

Σε ανακοίνωση για την άσκηση εσωτερικής καταστολής που ολοκληρώθηκε χτες στην περιοχή, η ΚΟ Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«H άσκηση δείχνει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Προσδεδεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί "νέων απειλών", εκτρέπονται από το ρόλο τους σαν υπερασπιστές της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό.

Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές δεν είναι άλλο από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Το ίδιο δόγμα χαρακτηρίζει και τον ευρωστρατό, τη συγκρότηση του οποίου στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον προπαγανδίζει σαν "αντίβαρο στο ΝΑΤΟ". Αυτό είναι το δόγμα και του ελληνικού στρατού ξηράς, τμήματα του οποίου και στο παρελθόν έχουν εκπαιδευτεί εντός των συνόρων για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, παράλληλα με την παρουσία τους στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου Γης, με ενεργό συμμετοχή στους στρατούς κατοχής, εκπαιδεύονται τώρα για το κοντινό ενδεχόμενο να στραφούν ενάντια στον ίδιο το λαό της χώρας τους, με κοινό παρονομαστή στις δυο αποστολές την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την "τρομοκρατία", όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση στους λαούς, που είναι ενιαία στο στρατιωτικό και στο οικονομικό πεδίο, επιτείνει την ανάγκη για αντίστοιχη ενιαία δράση των λαϊκών δυνάμεων. Για την απόκρουση - ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - πλουτοκρατίας, της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας και την αποδέσμευσή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αξιωματικοί δικαιούνται να μη στέλνονται στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας(2022-05-26 00:00:00.0)
Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η αποστολή τους(2015-11-06 00:00:00.0)
Εκπαίδευση σε ρόλους εσωτερικής καταστολής και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων(2008-08-17 00:00:00.0)
Εργαλείο για την προώθηση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής(2008-08-15 00:00:00.0)
«Εθνική Αμυνα και Ενοπλες Δυνάμεις»(2003-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ