Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνής αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στα Χανιά

Στις 19 και 20 Μάρτη, με τη συμμετοχή κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην αμερικάνικη βάση της Σούδας στα Χανιά

ICON

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην αμερικάνικη βάση της Σούδας στα Χανιά
Τη διοργάνωση διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, στα Χανιά, στις 19 και 20 Μάρτη, ανακοίνωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μετά από παγκρήτια σύσκεψη, παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΕΔΥΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 2 Φλεβάρη, στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού αναφέρουν:

«Η παρουσία στα Χανιά της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, οι γενικότερες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνάντησης.

Οι εξεγέρσεις των λαών της Αιγύπτου και των άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξαγγελθείσα άσκηση "NOBLE DINA" με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη βάση της Σούδας στις 4-14 Απρίλη 2011, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τη διάσκεψη των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων, καθώς και η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά επιθετικά σχέδια και η ανάγκη οι λαοί της περιοχής και τα κινήματα να πάρουν πρωτοβουλίες ανάδειξης της κοινής μήτρας που γεννάει τις απειλές, τις αδικίες, τους πολέμους και την κατοχή.

Στη διεθνή διάσκεψη, που θα διοργανωθεί και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), έχουν προσκληθεί τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα από τις παρακάτω χώρες: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιράν, Ιορδανία, Αίγυπτο, Ισραήλ και η Πορτογαλία, ως συντονιστής Ευρώπης του ΠΣΕ.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση παγκρήτιας λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στη βάση της Σούδας την Κυριακή, 20 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, από την πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ