Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ενστάσεις ως το τέλος Γενάρη 2012

Μέχρι τις 31 Γενάρη 2012 θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων, αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος, καθώς και εκπρόθεσμης δήλωσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων των 16 περιοχών της χώρας των οποίων η ανάρτηση των μελετών κτηματογράφησης στο πλαίσιο της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου ολοκληρώθηκε για τους κατοίκους που ζουν στην Ελλάδα σταδιακά μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη.

Θυμίζουμε ότι οι 16 περιοχές, στις οποίες πλέον είναι υποχρεωτική η επισύναψη Πιστοποιητικού Υποβολής Δήλωσης που εκδίδει το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης για κάθε μεταβίβαση ακινήτου, είναι οι εξής Δήμοι: Ωραιοκάστρου, Ελευθέριου - Κορδελιού, Νέας Μαγνησίας και Διαβατών, Ευόσμου, Αμπελοκήπων και Μενεμένης του νομού Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Πύργου, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Ναυπλίου, Τρίπολης, Κορίνθου, Σπάρτης, Καρδίτσας και Λάρισας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηματολόγιο Α.Ε., κατά την περίοδο της ανάρτησης των κτηματογραφήσεων στις 16 αυτές περιοχές οι αιτήσεις για διόρθωση στοιχείων και οι ενστάσεις κυμάνθηκαν κάτω από το 2%, αντί του 20% των παλιών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία υποβλήθηκαν περίπου 17.800 αιτήσεις διόρθωσης - ενστάσεις σε σύνολο 938.000 δικαιωμάτων, δηλαδή ποσοστό περίπου 1,90%.

Οσοι υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την πορεία της αίτησής τους, μετά τη λήξη της αντίστοιχης προθεσμίας ενστάσεων από τους κατοίκους εξωτερικού και εντός του επόμενου 6μήνου από το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ