Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αντιδρούν στη σφοδρή αντεργατική επίθεση

Την αγανάκτηση που προκαλεί η σφοδρή αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης αλλά και τη διάθεση να δοθεί αγωνιστική απάντηση εκφράζουν οι ομόφωνες αποφάσεις που πήρε, την περασμένη βδομάδα, η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, ύστερα από πρόταση που κατέθεσαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι: αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο που αυξάνει μέχρι και 10 ώρες τη βδομάδα το χρόνο εργασίας. Δεν αναγνωρίζουν το χρέος, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουν και την κρίση τους. Αρνούνται και δεν θα πληρώσουν το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς με μαζικές διαδικασίες. Συμπαραστέκονται στον αγώνα της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και η συμπαράσταση αυτή «θα εκφραστεί και στην περιφρούρηση της απεργίας με δημοτικούς υπαλλήλους, αφού είναι κοινός ο αγώνας και κοινός ο εχθρός». Απορρίπτουν την ανταλλαγή ομολόγων που θα βουλιάξει τα Ταμεία. Απαιτούν να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, να μη γίνει καμία απόλυση και να πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σχεδόν πέντε μήνες. Θα συγκροτήσουν σωματειακές επιτροπές για την καλύτερη οργάνωσή τους και ζητούν «την άμεση κήρυξη απεργίας σωστά προσανατολισμένης, οργανωμένης, περιφρουρημένης με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Διοίκηση του Σωματείου, στη συνεδρίαση της Διοίκησης που έγινε πριν από τη συνέλευση είχε απορρίψει τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων για το χαράτσι και το ωράριο. Ομως, στη συνέλευση, μπροστά στην καθολική αποδοχή που είχε το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, κατέφυγε σε ελιγμό. Αλλά δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να προσπαθήσει να εμποδίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ