Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προχωρά η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Με τάχιστους ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, μέσω παραχωρήσεων τμημάτων του σε επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ χτες ανακοινώθηκε από τον ΟΛΠ ΑΕ η διάθεση σε ιδιώτες ποσοστού 23,1% των μετοχών του μέσω του «Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας». Μάλιστα, στα πλαίσια των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί την περιουσία που χτίστηκε με το μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων της χώρας, αναζητώντας «επενδυτές», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΛΠ συμμετείχε και στο έκτο Road Show (συνέδριο που πραγματοποιείται για την ενημέρωση επιχειρήσεων) που διοργανώθηκε στο Λονδίνο από την εταιρεία «Ελληνικά Χρηματιστήρια».

Η ανακοίνωση της ΟΛΠ ΑΕ είναι ξεκάθαρη:

«Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ ΑΕ δέχθηκαν δεκάδες διμερών προσκλήσεων (σ.σ. στο ...συνέδριο) τόσο για τα έργα του επενδυτικού προγράμματος 2011-2015, πολλά εκ των οποίων γίνονται μέσα από Συμβάσεις Παραχώρησης, όσο και για το κύριο θέμα της επικαιρότητας λόγω του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, το οποίο προβλέπει (α) την Ανάπτυξη του Αττικού Λιμενικού Συστήματος και (β) τη διάθεση μέσω του Ταμείου ποσοστού 23,1% εκ των μετοχών τις οποίες διακατέχει το ελληνικό δημόσιο» και συνεχίζει: «Οπως πρόσφατα δήλωσε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα του Μεσοπρόθεσμου στο 4ο τρίμηνο (Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη) του 2011 αναμένεται η διάθεση του πιο πάνω ποσοστού». Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο πακέτο μετοχών που πουλάει ο ΟΛΠ, το πρώτο ήταν το 25% του Οργανισμού που παραδόθηκε σε ιδιώτες πριν από 10 χρόνια.

Παράλληλα εκτός από τις μετοχές, το ένα μετά το άλλο τμήματα του λιμανιού παραδίδονται στις πολυεθνικές. Ετσι στις 5 του Δεκέμβρη θα γίνει ο διαγωνισμός για τη μελέτη, κατασκευή και βέβαια εκμετάλλευση του κτιρίου του εκθεσιακού κέντρου του ΟΛΠ, το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ενώ ο όμιλος που θα πάρει το κτίριο θα πάρει και προίκα όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στον τουριστικό επιβατηγό σταθμό στην Ακτή Ξαβέρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ