Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση αναγνώριση ανεξάρτητου βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας απαίτησε την άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κράτους - μέλους του ΟΗΕ, ενόψει της σχετικής πρότασης της Παλαιστινιακής Αρχής στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 20 Σεπτέμβρη 2011.

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ είχε ως εξής:

«Το παλαιστινιακό πρόβλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, ενόψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτέμβρη 2011, πρόκειται να θέσει το ζήτημα της άμεσης αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, επεκτείνει τους απαράδεκτους εποικισμούς και το τείχος του αίσχους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Οχθη, διατηρεί αποκλεισμένη τη Λωρίδα της Γάζας.

Καταδικάζουμε τις πιέσεις και τον οικονομικό στραγγαλισμό που ασκείται στην Παλαιστινιακή Αρχή για να μην προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για την επιβολή λύσης που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ να στηρίξουν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το σχετικό ψήφισμα για την αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ