Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Ισλαμικό νόμο υπόσχονται οι αντικαθεστωτικοί

TΡΙΠΟΛΗ.--

Το «Ισλάμ θα είναι η πηγή της νομοθεσίας που θα υιοθετηθεί στη νέα Λιβύη» ανήγγειλε στην πρώτη του δημόσια ομιλία στη λιβυκή πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός του αντικαθεστωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας μία ακόμη πτυχή της πραγματικής εικόνας των «αντικαθεστωτικών που μάχονται για ελευθερίες» και την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έσπευσαν στο πλευρό τους, δήθεν στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ αναφέρθηκε στο λεγόμενο «μετριοπαθές Ισλάμ, που είναι αντίθετο σε κάθε εξτρεμιστική άποψη και ενέργεια», σε μια προσπάθεια, προφανώς, να κατευνάσει τις ανησυχίες που προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί από τους σημαντικότερους οπλαρχηγούς των αντικαθεστωτικών, όπως ο Μπελχάτζ που είναι διοικητής της Τρίπολης πλέον, προέρχονται από την ισλαμιστική «αλ Κάιντα» και τα παρακλάδια της.

Τα εγκλήματα των αντικαθεστωτικών δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε κι από την έκθεση της «Διεθνούς Αμνηστίας» που επίσης μιλάει και για εγκλήματα των δυνάμεων Καντάφι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώνεται για τους αντικαθεστωτικούς ότι «αν και οι επικεφαλής τους όταν ενημερώθηκαν για τα συγκεκριμένα στοιχεία, καταδίκασαν τις ενέργειες, δεν έδειξαν καμία ιδιαίτερη προθυμία να κάνουν κάτι γι' αυτό και να ελέγξουν τους ενόπλους τους»...

Κατά τα άλλα, ανεβαίνει σταδιακά η ένταση στην περίμετρο των τριών προπυργίων των δυνάμεων Καντάφι, και κυρίως στο Μπάνι Ουαλίντ, όπου μια απόπειρα αντικαθεστωτικών ενόπλων να εισέλθουν αποκρούστηκε με σφοδρότητα. Στους αμάχους δόθηκε νέο τελεσίγραφο δύο ημερών να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ το ΝΑΤΟ συνεχίζει να πλήττει στόχους. Εκπρόσωπος της συμμαχίας δήλωνε ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για το πού πραγματικά βρίσκεται ο Καντάφι, εντός ή εκτός χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ