Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σημαία η εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων

Διαχειριστική κριτική στην κυβέρνηση και επίθεση σε όποιον αντιπαλεύει τα μέτρα

Μέτωπο υπέρ της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων, δημιουργεί η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την πλήρη συστράτευσή της στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καταδικάζει και συκοφαντεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας την εχθρική της στάση απέναντι στους λαϊκούς - ταξικούς αγώνες.

Χαρακτηριστική είναι η στάση που κρατά απέναντι σε δύο άγρια αντιλαϊκά μέτρα, την εργασιακή εφεδρεία και το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Πέρα από τη δημαγωγική και προσχηματική διαφωνία στα λόγια, στην πράξη ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ταχεία υλοποίησή τους.

Οι ενστάσεις, για παράδειγμα, που εξέφρασε για το πογκρόμ που ξεκινά στο δημόσιο με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων είναι ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο» (!) ή ότι «δε γνωρίζει κανείς με ποια κριτήρια θα απολυθεί σήμερα αυτό το προσωπικό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος μετά από σύσκεψη τομεαρχών που έγινε χτες στη Συγγρού, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας χιλιάδων εργαζομένων σε 151 φορείς του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της ΝΔ συμπλέει πλήρως στο στόχο της δραστικής μείωσης του «σπάταλου κράτους», όπως η ίδια λέει για να συνδράμει την κυβερνητική προπαγάνδα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να τον πετύχει, διεκδικώντας για τον εαυτό της το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή των αντιδραστικών τομών. «Η μείωση του μεγέθους του Δημοσίου φαντάζει τόσους μήνες άπιαστος στόχος για το υπουργείο Οικονομικών, αφού η λίστα που δημοσιεύεται περιλαμβάνει οργανισμούς, οι οποίοι ήδη έπρεπε να είχαν εξυγιανθεί ή συγχωνευθεί ή καταργηθεί», είπε ο γραμματέας της ΝΔ, επικρίνοντας την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην υλοποίηση αντιλαϊκών αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ΝΔ μάχονται υπέρ της εφαρμογής των αντιλαϊκών νόμων, καταδικάζοντας σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για παρεμπόδιση της εφαρμογής τους. Στο πλαίσιο αυτό, αποδοκίμασε από την πρώτη στιγμή την οργανωμένη άρνηση πληρωμής στο νέο φοροχαράτσι στα ακίνητα. «Είναι λυπηρό να ψηφίζονται νόμοι και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, που είναι πρωτόγνωρη, - γιατί σύμπνοια και ομόνοια για την Παιδεία δεν είχαμε ποτέ από της συστάσεως του ελληνικού κράτους, αλλά την πετύχαμε - και σήμερα ο νόμος αυτός για τα πανεπιστήμια δεν εφαρμόζεται», δήλωσε χτες (Vimafm) ο τομεάρχης Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος, μη διστάζοντας ταυτόχρονα να καταδικάσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

«Καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν (σ.σ. οι φοιτητές), δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν, αλλά δεν τον αποδέχομαι, διότι μέσω των καταλήψεων καταλύονται οι νόμοι του κράτους», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί επίσης και με τον τρόπο που διεκδικούν τα αιτήματά τους οι ιδιοκτήτες των ταξί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ