Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΟΤΟΣ COM»
Θέλει φτηνότερους εργαζόμενους

Επιμένει στην εκ περιτροπής απασχόληση για τους «παλιούς» και προσλαμβάνει νέους με ωρομίσθιο

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι της επιχείρησης, αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία.

Το προηγούμενο διάστημα, σε συνάντηση μεταξύ ΝΟΤΟΣ και Σωματείων, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την εκ περιτροπής εργασία. Η εργοδοσία επιμένει στη μονομερή εφαρμογή και ήδη ανακοίνωσε πρόγραμμα εκ περιτροπής που ξεκινά από το Γενάρη.

Η Ενωση Εμποροϋπαλληλων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων της «NOTOS COM» στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλουν ότι η επιχείρηση έχει βάλει στόχο τους εργαζόμενους που είναι πλήρους απασχόλησης, που είναι παλιοί και της στοιχίζουν ακριβά. Ετσι ενώ θέλει να ξεκινήσει την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, κάνει προσλήψεις νέων εργαζόμενων ωρομίσθιων.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Αρκετά έχουν βάλει πλάτη οι εργαζόμενοι για να γίνει η εταιρεία μεγάλη και τρανή στο εμπόριο, σήμερα οι ίδιες οι ανάγκες τους τους υποχρεώνουν να βάλουν πλάτη για τα δικά τους συμφέροντα», ενώ υπογραμμίζει πως όπλο των εργαζομένων «είναι η ενότητά τους και η αλληλεγγύη από τους συναδέλφους του κλάδου. Οπλο που χρειάζεται για να αντιπαλέψουν τα σχέδια της εταιρείας, όπλο που χρειάζεται για να ξεπεραστεί ο φόβος και οι απειλές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ