Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ξανά πρώτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Η μαζικότητα και η συμμετοχή νέων εργαζομένων ήταν τα βασικά στοιχεία των αρχαιρεσιών στο συνδικάτο

Μαζική συμμετοχή, νέοι ψηφίσαντες και ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων για ακόμη μια φορά στο τιμόνι της διοίκησης του σωματείου, κόντρα στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την εργοδοσία και το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία των αρχαιρεσιών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας που ολοκληρώθηκαν χτες.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 1.413 (από 1.655 το 2008). Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ η «Αγωνιστική Πορεία» έλαβε 1.030 ψήφους (από 1.214) και διατήρησε τις 7 από τις 9 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 324 ψήφους (από 399) και διατήρησε επίσης τις 2 έδρες στο ΔΣ. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» πήρε 37 ψήφους και καμία έδρα στο ΔΣ.

Για τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η «Αγωνιστική Πορεία» εξέλεξε 22 αντιπροσώπους (από 24) και η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» 6 (από 8). Επίσης, για την Ομοσπονδία του Κλάδου η «Αγωνιστική Πορεία» εξέλεξε 11 αντιπροσώπους (από 12) και η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» 3 (από 4).

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έδωσαν αποφασιστική ταξική απάντηση στις άθλιες πρακτικές μεγαλοξενοδόχων να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ για να στηριχθεί το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στο ξενοδοχείο «Σεντ Τζωρτζ» όπου η εργοδοσία παραμονές των εκλογών διοργάνωσε συνεστίαση παρουσία υποψηφίων της ΠΑΣΚΕ ή στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» του Δασκαλαντωνάκη όπου η υποδιευθύντρια προέτρεπε τηλεφωνικά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν την ΠΑΣΚΕ, οι απολύσεις υποψηφίων, πρωτοπόρων εργαζομένων πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι εκλογές.

Στα θετικά βήματα που μετρά ο κλάδος μέσα από αυτή τη μάχη είναι και η συμμετοχή και εγγραφή εκατοντάδων νέων εργαζομένων που δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια, ότι το σωματείο και ο ταξικός του προσανατολισμός βρίσκει απήχηση και δυναμώνει. Η σταθερή αυτή μαζική συμμετοχή δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους, τη δράση που αναπτύσσεται μέσα και έξω από τα ξενοδοχεία για την οργάνωση και τη συσπείρωση των εργαζομένων.

Στο φόντο των πρόσφατων απολύσεων στα ξενοδοχεία «Corfu Pallas» και «MARBELA» προκηρύχθηκε το Σάββατο 24 Δεκέμβρη 24ωρη απεργία στον κλάδο από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας μετά από σχετική πρόταση του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία του οποίου έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στο «Corfu Pallas».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ