Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Βιάζονται να φορτώσουν «Ράμπο» στα πλοία

Μέσα στο Γενάρη αναμένεται να ψηφιστεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία», όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης για το θέμα αυτό στο υπουργείο στη Δραπετσώνα.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με το οποίο στο όνομα της πειρατείας στον κόλπο του Αντεν, προβλέπεται η παρουσία ένοπλων «Ράμπο» στα καράβια, που σημαίνει ένοπλη πλέον επιβολή καθεστώτος βίας και τρομοκρατίας στα πλοία, ενισχύοντας έτσι τις συνθήκες της άγριας εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι εφοπλιστές σε βάρος των ναυτεργατών. Ταυτόχρονα, με το νομοσχέδιο αυτό ενσωματώνεται όλο και περισσότερο ο εμπορικός στόλος στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με θύματα και τους ναυτεργάτες.

Το πρόσχημα για την ψήφιση του νομοσχεδίου, κατά τον πρόεδρο της ΕΕΕ, Θ. Βενιάμη, είναι δήθεν «η προάσπιση, όπως ανέφερε, των συμφερόντων της ελληνικής σημαίας, πολύ δε περισσότερο των πληρωμάτων, δηλαδή των Ελλήνων ναυτικών».

Ενώ ο Χρ. Παπουτσής, αφού δεσμεύτηκε στους εφοπλιστές για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο Γενάρη, ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο «θα υιοθετηθεί» και η «ομάδα προτάσεων» που κατέθεσε η ΕΕΕ χωρίς να αναφέρει το περιεχόμενό τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ