Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «DIANA»
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Το Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης

Μετά τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία, χτες οι εργαζόμενοι της χαρτοποιίας Θράκης DIANA, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, απαιτώντας να στηρίξει τον αγώνα τους. Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης. Θυμίζουμε ότι οι 200 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης «DIANA» βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη να καταθέσει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Οι 116 εργαζόμενοι απασχολούνται στο εργοστάσιο της Ξάνθης και άλλοι περίπου 80 στις αποθήκες της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Κρήτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, αποφάσισε: «Να δηλώσει την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο των εργαζομένων, καθώς και την πρόθεσή του να αγωνιστεί για να μην κλείσει η βιομηχανία αυτή, καταφέροντας άλλο ένα πλήγμα στην τοπική κοινωνία.

Να ζητήσει από τη βιομηχανία να κατοχυρώσει ΟΛΑ τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταβάλει σε αυτούς άμεσα όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Να μεσολαβήσει με το προεδρείο του στις διοικήσεις ΔΕΗ, ΔΟΥ και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να μην καταβάλουν οι εργαζόμενοι κανένα από τα αντιλαϊκά χαράτσια (ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, έκτακτη εισφορά στα περυσινά εισοδήματα, εισφορά "αλληλεγγύης", καθώς και εισφορά για περιουσιακά στοιχεία).

Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και τις δικαστικές τους διεκδικήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ