Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Καταθέτει προτάσεις για περικοπές στους εργαζόμενους!

Προτάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουν οι περικοπές στους εργαζόμενους κατέθεσε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) του Σωματείου «Σπάρτακος» με έγγραφο που έστειλε προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αναλαμβάνοντας ρόλο στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου».

Οι προτάσεις του «Σπάρτακου» προτρέπουν: Να γίνουν περικοπές σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, ανάλογα με τις αποδοχές τους. Να αξιολογηθεί η πρώτη γραμμή, ανάλογα του τόπου και των ειδικών συνθηκών εργασίας. Να υπάρξει νοικοκύρεμα στις υπερβολές, όπου κι αν αυτές υπάρχουν.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη του ΠΑΜΕ, σημειώνει πως «την ίδια στιγμή που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησε η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που δουλεύουν στους εργολάβους, έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στη ΔΕΗ και τους μετόχους της». Και ξεκαθαρίζει: «Η πολιτική του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) δεν αντιμετωπίζεται με την κοροϊδία των εξαιρέσεων που μας έλεγαν πριν από ένα χρόνο οι παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ) και το μοίρασμα της φτώχειας που μας λένε σήμερα, αλλά με την εργατική τάξη στην Αντεπίθεση, διεκδικώντας: Να μην πληρώσουν η εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε. Διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πληρώσει και με διάφορες μορφές και τρόπους. Αποδέσμευση από την ΕΕ. Κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, και ΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, βασικό μοχλό ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ