Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με αγώνες απαντούν στην επίθεση της εργοδοσίας

Σε σύσκεψη του ΔΣ και των Επιχειρησιακών Σωματείων προχωρά την ερχόμενη Τρίτη το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Οι εργαζόμενοι του OLYMPIC ROYAL, στη χτεσινή τους απεργιακή κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο
Οι εργαζόμενοι του OLYMPIC ROYAL, στη χτεσινή τους απεργιακή κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο
Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής, οι οποίοι αφενός διεκδικούν υπογραφές συμβάσεων οι οποίες θα απαντούν στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, αλλά και αφετέρου θα ακυρώνουν στην πράξη την κατάπτυστη κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψε η διοίκηση (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουριστικά Επαγγέλματα (ΠΟΕΕΥΤΕ), η οποία προβλέπει μειώσεις μισθών 15% για τους εργαζόμενους.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, χτες, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία OLYMPIC ROYAL και NOVOTEL απήργησαν διατρανώνοντας πως δε θα δεχθούν καμιά μείωση στους μισθούς τους, απαιτώντας ταυτόχρονα υπογραφή επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς καμιά αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στην απεργία δείχνοντας την ενότητα στο χώρο δουλειάς, διεκδικώντας ενωμένοι και αποφασισμένοι τα δικαιώματά τους και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους μετά την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία τόσο στο OLYMPIC ROYAL όσο και στο NOVOTEL προχώρησε στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης που υπέγραψε η Ομοσπονδία και μείωσε από το Σεπτέμβρη τους μισθούς των εργαζομένων κατά 15%. Η άμεση αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στα δύο ξενοδοχεία ανάγκασε την εργοδοσία - η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ανυποχώρητη και αδιάλλακτη - να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις τις επόμενες μέρες με τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, χτες, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου HILTON προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση, όπου και συζήτησαν την εργοδοτική πρόταση που προέβλεπε μεταξύ άλλων μειώσεις μισθών 6% το 2012 και επιπλέον 4% το 2013. Οι εργαζόμενοι σε μια μαζικότατη συνέλευση απέρριψαν τις προτάσεις της εργοδοσίας και ταυτόχρονα εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία εμμείνει στην αντεργατική της επίθεση.

Τέλος, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και ενοποίησης αυτού του αγώνα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων προχωρά την ερχόμενη Τρίτη, 2 Οκτώβρη, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητικού του Συμβουλίου καθώς και των ΔΣ των Επιχειρησιακών Σωματείων των ξενοδοχείων της Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει αφενός στην εκτίμηση της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και αφετέρου να συζητήσει για τις εξελίξεις στον κλάδο και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 5 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ