Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συζητήσεις για νέα προνόμια

Την ένταση της ήδη σφοδρής επίθεσης που βιώνουν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τους εφοπλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους προαναγγέλλουν οι απανωτές συναντήσεις των εφοπλιστικών Ενώσεων με τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, όπως αυτή που έχει προγραμματιστεί για σήμερα μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και του προεδρείου της Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee).

Τα όσα διαρρέονται στο ναυτιλιακό Τύπο, σχετικά με τις συναντήσεις αυτές, ότι αφορούν τη λήψη μέτρων με στόχο την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας», που σημαίνει ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση για τους ναυτεργάτες και νέα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Στη σημερινή συνάντηση, αναμένεται να συζητηθούν, «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου», η Ναυτική Εκπαίδευση για την οποία οι εφοπλιστές αξιώνουν ιδιωτικές σχολές κ.ά.

Συνάντηση έγινε την περασμένη Δευτέρα του Κ. Μουσουρούλη και με την Ενωση των ακτοπλόων εφοπλιστών (ΣΕΕΝ), η οποία δεν ανακοινώθηκε. Οσον αφορά τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο υπουργός φαίνεται να δέχεται τις μαζικές αποδρομολογήσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων το χειμώνα, δηλαδή «πάει περίπατο» η υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση και επάνδρωση, με εφιαλτικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους ναυτεργάτες, αλλά και τους νησιώτες. Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή «εμπειρογνωμόνων» από εκπροσώπους του υπουργείου και του ΣΕΕΝ της οποίας τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά από 2 βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ