Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους ενόχλησε

Αυτή την απεργιακή συγκέντρωση επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Βόλο
Αυτή την απεργιακή συγκέντρωση επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Βόλο
Ενοχλήθηκαν αρκετά διάφοροι κονδυλοφόροι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη Μαγνησία, οι οποίοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη σε όγκο και συγκλονιστική σε παλμό απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου.

Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, «η κινητοποίηση των ταξικών σωματείων, του ΠΑΜΕ, των άλλων συσπειρώσεων φαίνεται ότι ενόχλησε αρκετούς, πρώτα και κύρια τον ΣΕΒ, συνολικά το αστικό σύστημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο συντονισμός κάποιων κονδυλοφόρων, δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών, που, «με το καλημέρα», πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδηλώσεις, έπιασαν "δουλειά" για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Ως διά μαγείας, οι πάνω από 3.000 διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ, έγιναν 100 (!), 500 (!) το πολύ 1.000. Μάλιστα, στενοχωρήθηκαν γιατί το ΠΑΜΕ "δεν τους είχε συνηθίσει σε τέτοιες συγκεντρώσεις"».

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική των αστικών ΜΜΕ, να κόβουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους και αν αυτή δεν τους αρέσει, τότε ...τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ομως η επιχείρηση στρέβλωσης δε μένει σε αυτό το σημείο. Συνεχίζεται με το διαχωρισμό που γίνεται για τις συγκεντρώσεις. Οπως σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Μαγνησίας, «"από τη μια διαδήλωναν σωματεία και εργάτες, (Εργατικό Κέντρο Βόλου) και από την άλλη μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ!!" Τα σωματεία Μετάλλου, Κόκα-Κόλα, ΒΕΜΕΚΕΠ, Καθαριστριών, Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου, συνταξιούχων, συλλόγων ΕΒΕ, Λαϊκές Επιτροπές κ.ά. που με τα δικά τους πανό και πολυάριθμα μπλοκ έδιναν τον τόνο στη συγκέντρωση της Πλατείας Πανεπιστημίου ήταν "άφαντα". Οπως "άφαντες" ήταν και οι μαζικές προσυγκεντρώσεις σωματείων, Επιτροπών Αγώνα του ΠΑΜΕ, Λαϊκών Επιτροπών, που κατέφθαναν στην Πλατεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ