Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΤΕ
«Να δημιουργήσουμε τα δικά μας κύτταρα συζήτησης και αγώνα»

Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα του ομίλου ΟΤΕ, στην E-Value αλλά και στους εργαζόμενους όλου του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να συζητήσουν συλλογικά όλα όσα αντιμετωπίζουν, να δημιουργήσουν τα δικά τους κύτταρα συζήτησης και αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, απευθύνει με ανοιχτή της επιστολή η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ.

Να πώς περιγράφουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους τις συνθήκες ζωής και δουλειάς:

«Είμαστε εμείς που κατά χιλιάδες τρέξαμε να στείλουμε τα βιογραφικά μας, όταν βγήκε η προκήρυξη για τις θέσεις στην oteplus, όλοι μας αγχωνόμασταν για το ποιοι από εμάς θα είναι οι τυχεροί που θα "εξασφαλίσουν το μέλλον τους" σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, τον ΟΤΕ.

Είμαστε εμείς που στη συνέχεια περάσαμε τη διαδικασία της γραπτής εξέτασης, της συνέντευξης, που κοιτούσαμε με μισό μάτι πολλές φορές το διπλανό μας γιατί μπορεί να μας πάρει τη θέση.

Είμαστε εμείς που δεχτήκαμε την πρώτη ψυχρολουσία, όταν στο τηλεφώνημα για την πρόσληψή μας ακούστηκε το ποσό των 255 ευρώ μεικτών αποδοχών.

Είμαστε εμείς που δεχτήκαμε και τη δεύτερη ψυχρολουσία όταν πήγαμε να υπογράψουμε τη σύμβασή μας και είδαμε ότι αυτή θα έχει μέγιστη διάρκεια μέχρι 3 μήνες και ίσως ως τον Δεκέμβρη», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Και συνεχίζει η Επιτροπή: «Αυτή τη ζωή ούτε τη φανταστήκαμε ποτέ έτσι, και ούτε θα ζήσουμε έτσι, αποφασίζουμε να μη σκύψουμε το κεφάλι, βγάλαμε συμπεράσματα στην πράξη από το τι σημαίνει νέα μέτρα, μνημόνια και ποια είναι η πολιτική της ΕΕ, αυτή που κοιτά να αυγαταίνει τα κέρδη των αφεντικών και να μας κάνει να ζούμε με ψίχουλα».

Το πρώτο βήμα έγινε - αναφέρεται - με την επαφή με το συνδικάτο (ΣΕΤΗΠ) και το ΠΑΜΕ που «κουβεντιάσαμε και είδαμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, παντού σε όλες τις εταιρείες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας προβλήματα π.χ. Newsphone, Teleperfomance, E-Value, κ.α. Το ΣΕΤΗΠ είναι το κλαδικό συνδικάτο που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως σύμβασης, έχει ταξικό προσανατολισμό κόντρα στην πολιτική της συγκυβέρνησης και τις συντεχνίες που μας θέλουν να δουλεύουμε σαν σκλάβοι». Και υπογραμμίζει: «Είδαμε ότι η υποταγή δεν είναι λύση, ότι οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα αν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Οταν βάζουμε στο στόχαστρο την αιτία των προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ