Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «οράματά» τους μακριά από τις ανάγκες

Με αναφορές στον «ευαίσθητο χώρο» της εκπαίδευσης, το μέλλον της χώρας, στα νιάτα, σε «οράματα» κλπ έγινε τις προηγούμενες ημέρες η τελετή ανάληψης καθηκόντων των νέων υφυπουργών στο υπουργείο Παιδείας.

Με την ευκαιρία, η ηγεσία του υπουργείου επέλεξε να μνημονεύσει τη «συναίνεση» που είχε από την ακαδημαϊκή κοινότητα στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, να εμφανίσει μέτρα για τη φοιτητική μέριμνα, να χαρακτηρίσει ως τομή την αξιολόγηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να δηλώσει ότι «έδωσε τη δυνατότητα στους Ελληνες και στις Ελληνίδες να έχουν δημόσια Πρότυπα Σχολεία» (!), να εξαγγείλει νέες αλλαγές στο Λύκειο σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση. Η ηγεσία του υπουργείου προτίμησε να μην αναφερθεί στο ότι μένουν σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικοί χωρίς δουλειά, στις νέες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις που είναι στα σκαριά, στην Παιδεία για λίγους, στα πτυχία κουρελόχαρτα και τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Πίσω από τις ευαισθησίες τους βρίσκεται η δηλωμένη πρόθεση για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που θα οδηγήσει σε περισσότερη αμορφωσιά για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα πια έχουν πείρα οι εργαζόμενοι, έχουν βγάλει συμπεράσματα από τα πρώτα βήματα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία για το πού οδηγούν. Μένει να πάρουν στα χέρια τους και την υπόθεση της Παιδείας για να απαιτήσουν μεταρρυθμίσεις αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού και όχι για να ανακάμψουν και να ισχυροποιηθούν οι εκμεταλλευτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ