Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε χτες το συνέδριο της ΝΔ

Ξεκίνησε χτες το απόγευμα το 9ο Συνέδριο της ΝΔ στο στάδιο του «Ταε Κβο Ντο», στο Φάληρο. Στην ομιλία του, που τη διέκοψε προσωρινά λόγω αδιαθεσίας, ο Αντ. Σαμαράς έκανε απολογισμό της έως πρόσφατα τρικομματικής συγκυβέρνησης, εκθειάζοντας τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν έλειψαν οι αντιμεταναστευτικές κορόνες, ενώ για να αποποιηθεί τις ευθύνες του δικομματισμού για την ΕΡΤ είπε συκοφαντικά ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς»...

Σε άλλο σημείο είπε ότι «η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτόν το στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί», δείχνοντας αποφασιστικότητα να πάει μέχρι τέλους την επίθεση στο λαό. «Προχωράμε με το νόμο. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο» συμπλήρωσε, για να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα ότι με το κνούτο θα επιβάλλει τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Κυρίαρχο στην ομιλία του ήταν το σύνθημα για «νέα Ελλάδα».

Με δεδομένες τις εξελίξεις σε όλα τα κόμματα της διαχείρισης, οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου αποτελούν αντικειμενικά καταλύτη στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Στο συνέδριο δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, ούτε και του ΛΑΟΣ. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Γ. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του, Νίκος Ανδρουλάκης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Δημήτρης Βίτσας και από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης.

Στο χαιρετισμό του, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παρά τις διαφορές μας γνωρίζετε ότι, ως Κόμμα έχουμε καθαρή στάση, στάση αρχών στην κριτική μας και στην κυβερνητική πολιτική και στα άλλα κόμματα. Επιδιώκουμε, εντός και εκτός Βουλής, να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, πάνω σε προγράμματα και στρατηγικές και όχι αντιπαραθέσεις γύρω από εντυπώσεις, από πρόσωπα, από προπαγανδιστικού χαρακτήρα οξύνσεις και αντιπαραθέσεις που δε βοηθούν τα λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα».

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ