Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9345

Καταργεί ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ενισχύει το κεφάλαιο

Να απαντήσουν οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ αποτελεί μιαν ακόμη αντιδραστική μεταρρύθμιση. Αφ' ενός, γιατί με την ιδιωτικοποίηση ενισχύονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα αγοράσουν τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, αφ' ετέρου, γιατί με τις ρυθμίσεις του εργασιακού καθεστώτος βαθαίνει η εκμετάλλευση. Το νομοσχέδιο χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων σ' αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης, αφού η αφαίρεση δικαιωμάτων, στην πράξη, δρα καταλυτικά για το σύνολο της αγοράς εργασίας. Αυτή η νέα επίθεση απαιτεί κοινωνικοπολιτική συσπείρωση και πάλη, ενάντια στο πλαίσιο «απελευθέρωσης» της ΕΕ, στην ιδιωτικοποίηση. Πάλη για ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, διαχείριση και διανομή του νερού, κλπ., οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Απαιτεί ένταση του ταξικού αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και πρέπει να δοθεί, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, με το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5  -  7

ΚΑΡΟΛΟΥΣ ΒΙΜΕΡ
Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη προοπτική

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τον Καρόλους Βίμερ, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Σήμερα, επίσης, πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα βουλευτικές εκλογές, για την ανάδειξη των 167 βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης και ταυτόχρονα των 12 αντιπροσώπων στο Λατινοαμερικάνικο Κοινοβούλιο και 5 αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο των Ανδεων (φωτ. από τις πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις του λαού της χώρας, υπέρ της «Μπολιβαριανής διαδικασίας»)


ΣΕΛ.  22   -   23

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Μ. Η. προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 5.000 ευρώ, ως πρώτη δόση.
  • Ο Μ. Β. προσφέρει 4.000 ευρώ στο ΚΚΕ, για τη βελτίωση των υποδομών των ΜΜΕ και το δυνάμωμα της πάλης του Κόμματος.
  • Ο Βαγγέλης Γρηγοράτος, από τα Μουζακάτα Κεφαλονιάς, προσφέρει 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς.
  • Ο Ευθύμιος Ερτσος προσφέρει 2.000 ευρώ, στη μνήμη όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.
  • Ο Φρίξος προσφέρει στο 1.500 ευρώ, στη μνήμη των Παπασπύρου Σπύρου, Γράσσου Μίμη, Μπρίτσα Γιάννη (Γλάρου) και Κόντε Αλκη, που έπεσαν στη μάχη του Δεκέμβρη 1944 για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, λαοκρατούμενη.


ΚΚΕ
Πρόταση νόμου για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας

Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος είναι υπερώριμη ανάγκη, που εκπορεύεται, πρώτα απ' όλα, από την ανάγκη της πλήρους κατοχύρωσης της ελευθερίας συνείδησης


ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΚΕ
Τεράστια κέρδη για τους εφοπλιστές

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει μελέτη της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ για την πορεία των ναύλων στα φορτηγά, τα δεξαμενόπλοια και άλλες κατηγορίες πλοίων, κατά την περίοδο 2000-2005


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ