Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνία στου ΜΙΜΙΚΟΥ

Προσφορά πορτογαλικής εταιρίας φέρεται να προκρίνει η ΑΤΕ για την πώληση της εταιρίας. Σε πλήρη αβεβαιότητα 750 εργαζόμενοι

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Εν αναμονή των αποφάσεων της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της μεγαλύτερης καθετοποιημένης επιχείρησης λευκού κρέατος στη χώρα μας, της εταιρίας "ΜΙΜΙΚΟΣ",βρίσκονται οι 750 εργαζόμενοι, οι οποίοι δε γνωρίζουν "τι θα ξημερώσει η μέρα" γι' αυτούς. Η ΑΤΕ από τότε που ανέλαβε - πριν ένα χρόνο - τη διοίκηση της "ΜΙΜΙΚΟΣ" έχει ξοδέψει 6 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου (χρήματα του ελληνικού λαού) για την εξυγίανσή της και στη συνέχεια την πώλησή της. Στο διάστημα αυτό προχώρησε στη συρρίκνωση του προσωπικού κατά 100 άτομα περίπου και στην καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέχρι και 3 μήνες. Προχτές μάλιστα ο διοικητής της ΑΤΕ, επικαλούμενος "μη συμβατότητα" με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρνήθηκε την πρόταση που διατύπωσε σε συνάντηση μαζί του η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,"να αναλάβει την επιχείρηση ("Μιμίκος") η ΑΤΕ με τους συνεταιρισμούς της περιοχής που θα δημιουργήσουν οι συνεργαζόμενοι με τη μονάδα πτηνοτρόφοι".

Με τη στάση του αυτή ο διοικητής της ΑΤΕ, στην ουσία, αρνήθηκε την εξασφάλιση του μέλλοντος της πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας στη χώρας μας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον κλάδο και εμφανίστηκε σε ρόλο μεσάζοντα για το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό του κλάδου του λευκού κρέατος. Παράλληλα έδειξε ότι δεν τον πειράζει - τον ίδιο και την κυβέρνηση - αν η "ελεύθερη αγορά" εξαφανίσει έναν ολόκληρο κλάδο και ρίξει στην ανεργία πάνω από 2.000 εργαζόμενους και απασχολούμενους.

Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί για την εξαγορά της εταιρίας "ΜΙΜΙΚΟΣ" και η αξιολόγηση που έγινε από την αρμόδια επιτροπή της ΑΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, φωτογραφίζουν... τον αφελληνισμό της επιχείρησης και την προσπάθεια παράδοσής της στην πορτογαλική εταιρία "Μπαλούρο" που έχει προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα (10-15 δισεκατομμύρια δραχμές) από την κοινοπραξία "ΠΙΝΔΟΣ - Νητσιάννος", που είχε καταθέσει προσφορά μικρότερη συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ