Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοφανές μακελειό στην Αχαρνών

Σε πρωτοφανές μακελειό, για το οποίο φέρει τεράστια - αν όχι αποκλειστική - ευθύνη η Αστυνομία, μετατράπηκε χτες το βράδυ η υπόθεση της ομηρίας 4 ατόμων στο σπίτι τους, στην Αχαρνών, η οποία εξελισσόταν επί 5ωρο, όταν ο καταζητούμενος Ρουμάνος Ματέι Σορίν, γνωστός στο πανελλήνιο από την ομηρία του αστυφύλακα Κρυσταλλόγιανη στις αρχές του Σεπτέμβρη, για να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό επανέλαβε το τέχνασμα της ομηρίας. Γύρω στις 11 το βράδυ έλαβε χώρα αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων και ενώ φαινόταν ότι εξελισσόταν ομαλά, ο Ρουμάνος ενεργοποίησε την χειροβομβίδα που κρατούσε (άρραγε δεν έγινε σωματική έρευνα κατά την σύλληψή του;) με αποτέλεσμα να προκληθεί το μακελέιο.

Την ώρα που γράφοντας αυτές οι γραμμές - και ενώ δεν είχε διευκρινιστεί αν η χειροβομβίδα έσκασε μετά τη σύλληψη του δράστη ή κατά την διάρκεια της αστυνομικής εφόδου - οι πληροφορίες που ήταν εξαιρετικά ασαφείς έκαναν λόγο για ακαριαίο θάνατο του Ρουμάνου, ακρωτηριασμό της νεαρής κοπέλας που κρατούσε όμηρο (η πρωτη εικόνα που δινόταν με κάθε επιφύλαξη από το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε η τραυματίας ήταν ότι είχε υποκύψει στα τραυματά της) και απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής της Αστυνομίας που ηγούντο της επιχείρησης. Ας σημειωθεί ότι ήταν τέτιος ο χαρακτηρας της επιχείρησης που, μόλις σημειώθηκε η έκρηξη, ακολούθησε απερίγραπτο αλαλούμ καθώς μέχρι και τα ασθενοφότρα δεν μπορούσαν να κινηθούν γιατί δεν είχε προηγηθεί απελευθέρωση του οδοστρώματος!

Η πρωτοφανής υπόθεση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον καταζητούμενο σε ένα διαμέρισμα της φίλης του, στην οδό Αχαρνών και Νιόβης, αλλά λόγω κακού σχεδιασμού των αστυνομικών μέτρων ο Ρουμάνος κατάφερε μέσα από το φωταγωγό να αναρριχηθεί στον πρώτο όροφο, στο διαμέρισμα της 58χρονης Σουλτάνας Γκινάκη. Με μια χειροβομβίδα στο χέρι κράτησε σε ομηρία την ίδια, τα δυο της παιδιά, Αμαλία, 25 χρονών, Βαγγέλη, 24 χρονών και τον αρραβωνιαστικό της κοπέλας Απόστολο Μακρινό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ