Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών

Τα οξυμένα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία πυροδοτούν τις αντιδράσεις εργαζομένων και γιατρών και επιβάλλουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι γιατροί όλης της χώρας απεργούν στις 14 - 15 Μάη.
  • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία:

- Συμμετέχουν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 15 Μάη.

- Διοργανώνουν 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 27 Μάη, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ).

- Επίσης, 5ωρη (10 π.μ. - 3 μ.μ.) πανελλαδική στάση εργασίας στις 29 Μάη και συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 12 μ., μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

- Απεργούν πανελλαδικά στις 4 Ιούνη (6ωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο), με συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11 π.μ. και πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.

  • Απεργιακές κινητοποιήσεις για προσλήψεις προσωπικού ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» την ερχόμενη βδομάδα. Απ' τις 12 Μάη 2008 και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα γίνονται στάσεις εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) με κλείσιμο της Ιεράς Οδού στο ύψος του «Δρομοκαΐτειου» και αποκλεισμό της εφημερίας όλο το 24ωρο.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις και να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και την πολιτική της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία όσο και των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ