Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Βήμα διεκδίκησης για την Υγεία

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, οι εργαζόμενοι του νησιού βγήκαν στο δρόμο, διεκδικώντας δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Ηχηρή απάντηση στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, προβάλλοντας τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, με αιχμή το θέμα της Υγείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα τα σωματεία Μισθωτών Λογιστών και Συνταξιούχων ΤΕΒΕ του νησιού.

Στην πλατεία Σαρόκο κυριάρχησε η δικαιολογημένη αγανάκτηση για την εγκληματική πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στο νησί, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που αφήνει όλο και πιο έντονα τα σημάδια της με τραγικές επιπτώσεις όπως αυτή του πρόσφατου θανάτου ενός ακόμη νεογνού, το τρίτο τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί.

Σε πλευρές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές -μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο ξεπερνούν τα 200 άτομα -, η απουσία ενός αποτελεσματικού δικτύου του ΕΚΑΒ, η καθυστέρηση πάνω από 10 χρόνια στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης η Αναστασία Αργυροκαστρίτη, μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Ανέδειξε την ανάγκη το ζήτημα της Υγείας να γίνει λαϊκή υπόθεση, μέσα και έξω από τους χώρους της Υγείας, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Υγεία. Χιαρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΥ και ο Βασίλης Αρμενιάκος.

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν τα αιτήματά τους: άμεση ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νομό, αύξηση των κρατικών δαπανών για την Υγεία και τη δημιουργία δημόσιων υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και ιατρικής Εργασίας κ.ά.

Σε Ιστιαία και Μενίδι

Δίνοντας συνέχεια στις λαϊκές κινητοποιήσεις για την Υγεία, μαζικοί φορείς της Βόρειας Εύβοιας, με τη συμμετοχή των δήμων Ιστιαίας, Αρτεμισίου, Ωρεών και της κοινότητας Λιχάδας διοργανώνουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας στις 12 Μάη, στις 12 μ., διεκδικώντας την κατασκευή νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, που με Ερωτήσεις έχει φέρει το θέμα στη Βουλή. Επίσης, παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος «για δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλο το λαό» σε πρόσφατη εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μενιδίου, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης - σε αναμενόμενη συνάντηση της υφυπουργού με το δήμο - και ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Μενιδίου διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 20 Μάη, για να εμποδιστεί η μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ εκτός της πόλης αλλά και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ