Σάββατο 10 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΤΡΑΜ ΑΕ»
Κάλυψη σε απολύσεις και τρομοκρατία

Συζητήθηκε χτες η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Κάλυψη στις πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων και των απολύσεων, της εταιρείας «ΤΡΑΜ ΑΕ», παρείχε χτες ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαυρίκου. Υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς της εταιρείας και υποστήριξε ότι έγιναν 2 απολύσεις οδηγών «για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού»! Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Κ. Χατζηδάκης, για την ΤΡΑΜ ΑΕ, «στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες και το ΔΣ της εταιρείας έχει λειτουργήσει σύννομα». Για τους λόγους των απολύσεων είπε ότι «σχετίζονται με την ασφάλεια του επιβατικού κοινού» σημειώνοντας πως «άλλο είναι η συνδικαλιστική διεκδίκηση και άλλο η ατιμωρησία».

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ο Γ. Μαυρίκος ισχυρίστηκε ότι οι απολύσεις έγιναν για συνδικαλιστικούς λόγους. Πρόσθεσε ότι η εταρεία «επιχείρησε και επιχειρεί να βάλει σε λειτουργία έναν κανονισμό, για τον οποίο δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση, δεν έχει γίνει ανάρτηση, ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει σωματείο, ενώ υπάρχουν δύο σωματεία στο χώρο της ΤΡΑΜ ΑΕ». Επίσης, «επιβάλλει ποινές αυθαίρετες, με καταγγελίες που γίνονται ανώνυμα. Και υπάρχει μηνυτήρια αναφορά του ΣΕΠΕ σε βάρος της Διεύθυνσης της εταιρείας, γιατί επιβάλλει ποινές παρακράτησης δεδουλευμένων με ισχυρισμούς από ανώνυμες καταγγελίες».

Τέλος επισήμανε ότι «η επιχείρηση ακολουθεί την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", αφού υπάρχουν εργαζόμενοι, στους οποίους προσφέρει 750 ευρώ μισθό και σε άλλους δίνει οικειοθελείς παροχές 2.500 ευρώ», απαιτώντας την επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί με τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης. Οσον αφορά τα περί «ασφάλειας του επιβατικού κοινού», ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι «η επιχείρηση τιμωρεί κατ' επανάληψη τους εργαζόμενους γιατί απαιτούν να εφαρμόζεται ο νόμος»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ