Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δράση για την οργάνωση των μεταλλεργατών

Συγκέντρωση - συζήτηση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, μεθαύριο, στις 6.30 το απόγευμα

Συγκέντρωση - συζήτηση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, οργανώνει μεθαύριο, Πέμπτη 9 Ιούλη και ώρα 6.30 το απόγευμα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα αντεργατικά μέτρα και σχεδιασμούς, να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ' Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα το Συνδικάτο επισημαίνει την ένταση της αντεργατικής επίθεσης της ΕΕ που στόχο έχει τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό. Στον κλάδο των μεταλλεργατών η επίθεση αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή των απολύσεων, τη μη πληρωμή δεδουλευμένων, την εκ περιτροπής εργασία.

«Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους, να ξεσηκωθούμε με καλή οργάνωση και μαζικούς πανίσχυρους αγώνες» τονίζει το Συνδικάτο, καλώντας τους εργάτες να διεκδικήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΕ, να σταματήσουν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό και 56 ευρώ κατώτερο μεροκάματο και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ