Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Στήριξη στην εργοδοσία έδωσε το υπουργείο

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «πάρτε πίσω τις απολύσεις», διαμήνυσαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Συναφών Χώρων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και εργαζόμενοι της ειδικής αγωγής, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» διεκδικώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Κατερίνας Βεζύρη.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την εκδικητική τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης που δούλευε ως παιδαγωγός σε σπίτι φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Μελίσσια και απολύθηκε αφού αντιστάθηκε στην τοποθέτηση καμερών στους χώρους εστίασης, μελέτης και ψυχαγωγίας των παιδιών. Ξεκαθάρισαν ότι η απόλυση αυτή στοχεύει όχι μόνο στην τρομοκράτηση της εργαζόμενης, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων. Οτι όσο προχωράει η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Υγείας και εμπλέκονται στον ευαίσθητο χώρο της Πρόνοιας και φροντίδας του κακοποιημένου παιδιού οι ιδιώτες και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (ΜΚΟ), παρέχονται αποσπασματικές και υποτυπώδεις υπηρεσίες, ενώ χτυπιούνται βάναυσα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε η βουλευτής του κόμματος Ευα Μελά.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, παρουσία της Ε. Μελά, συναντήθηκαν με την ειδική γραμματέα Μαρία Τροχάνη η οποία λίγο έως πολύ είπε στους εργαζόμενους ότι απ' τη στιγμή που έχει πιστοποίηση το «Χαμόγελο του Παιδιού», μπορεί να λειτουργεί όπως επιλέγει, αρκεί να τηρεί τη νομιμότητα. Οτι η τοποθέτηση καμερών στους χώρους φιλοξενίας των κακοποιημένων και εγκαταλειμμένων παιδιών είναι νόμιμη απ' τη στιγμή που υπάρχει άδεια απ' την αρχή προσωπικών δεδομένων! Κατά τα άλλα, παρέπεμψε για την απόλυση και θέματα λειτουργίας της ΜΚΟ στον υπουργείο Απασχόλησης και στη Νομαρχία.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ