Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΩΛΕΝΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Λασπόνερο βγάζει το δίκτυο ύδρευσης!

Λάσπη ...με ολίγο νερό, εντελώς ακατάλληλο για πόση, που έχει προκαλέσει και προβλήματα υγείας σε κατοίκους, πίνουν περισσότερο από μια βδομάδα κάτοικοι ορισμένων χωριών στο Δήμο Ωλενίας Αχαΐας, εξαιτίας της εγκληματικής ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής και του Συνδέσμου Υδρευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο δήμαρχος, Γρ. Αλεξόπουλος, παραδέχτηκε πως εξαιτίας μιας βλάβης στο δίκτυο - ένα μεγάλο μέρος αποτελείται από παλαιούς σωλήνες αμιάντου - έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθεί γεώτρηση, γνωρίζοντας ότι το νερό είναι ακατάλληλο, προκειμένου - όπως είπε - να μην ξεμείνουν οι κάτοικοι. Είπε, μάλιστα, ότι ζήτησε από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους.

Ομως, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν λάβει, που όλο αυτό το διάστημα βλέπουν από τις βρύσες τους το νερό, όχι μόνο να είναι θολό, αλλά και με διάφορες χρωματικές αποχρώσεις. Μάλιστα, γιατρός της περιοχής κατήγγειλε ενώπιον του δημάρχου πως το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του νερού, αντιμετώπισε πολλά περιστατικά, όπως γαστρεντερίτιδα, διάρροια κι εμετό.

Το πρόβλημα αυτό φέρνει στην επικαιρότητα την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η μη κατασκευή του φράγματος Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και 50 χρόνια, θα έλυνε, όχι μόνον τα προβλήματα της ύδρευσης, αλλά και της άρδευσης στην περιοχή. Ομως, οι τοπικοί παράγοντες, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αντί να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πρωτοστατήσουν σε κινητοποιήσεις για τη δημιουργία του φράγματος, καταφεύγουν στις δαπανηρές και αδιέξοδες λύσεις των γεωτρήσεων.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Αλέκος Θανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Ωλενίας, τόνισε πως «είναι απαράδεκτο το νερό που δόθηκε προς πόση για τους κατοίκους στο χωριό Καλαμάκι και σε άλλα χωριά, αλλά και η στάση της Δημοτικής Αρχής, που ήταν πέρα για πέρα ανεύθυνη, καθώς δεν ενημέρωσε τον κόσμο για την ακαταλληλότητα του νερού. Απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη βλάβη, αλλά και να καθαριστεί η δεξαμενή και το δίκτυο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ