Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δημιουργείται Επιτροπή Συντονισμού και Αγώνα

Σήμερα στις 7μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση η ίδρυσή της, μετά από κάλεσμα Ομάδας Πρωτοβουλίας γνωστών συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Επιτροπής Συντονισμού και Αγώνα των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, πήραν 11 γνωστά στελέχη, που εκφράζουν το συνεπή ταξικό συνδικαλισμό του κλάδου. Τα στελέχη αυτά με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που θέλουν να υψώσουν ένα Μέτωπο Αντίστασης, που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα, θα προβάλλει τα αιτήματα και θα διεκδικεί νέες κατακτήσεις, να πάρουν μέρος στη δημιουργία της Επιτροπής σε ανοιχτή σύσκεψη - συνάντηση που θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας επισημαίνει ότι «ιδιαίτερα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, η λειτουργία των επιχειρήσεων με λιγότερο προσωπικό και ακριβότερο εξοπλισμό στοχεύει στη συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και στην υπερεκμετάλλευση της εργασίας. Ακυρώνονται οι όροι μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, ενώ γενικεύεται η μερική ή περιστασιακή, περιορίζεται η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων και η συνδικαλιστική δράση».

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός βασιλεύουν, ενώ στις περισσότερες επιχειρήσεις το δικαίωμα στο συνδικαλισμό είναι ανύπαρκτο και απαγορευμένο. Ομως και εκεί που υπάρχει (ΟΤΕ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, COSMOTE) τα συνδικάτα είναι φιλοεργοδοτικά και φιλοκυβερνητικά. Καθοδηγούνται από την εργοδοσία και δρουν με βάση τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων. Η πλειοψηφία του ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, συνεπικουρούμενη σε πολλά και από τις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης».

«Σας καλούμε, λοιπόν, να κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα, τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας Επιτροπής Συντονισμού και Αγώνα, που θα εκφράζει και θα εκφράζεται από τους μισθωτούς στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Η συλλογικότητα αυτή δε θα έχει σκοπό να υποκαταστήσει καμιά συνδικαλιστική παράταξη ή σωματείο, που ήδη λειτουργεί ή να εμποδίσει τη δημιουργία καινούριων. Φιλοδοξεί όμως να συσπειρώσει, να συντονίσει όλους όσοι ανησυχούν και ενδιαφέρονται να απαντήσουν αγωνιστικά και αποτελεσματικά στις επιθέσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Οσοι πιστεύουν πως μόνο η κοινή δράση μπορεί να σταματήσει τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Θα προβάλλει όλους τους παραπάνω στόχους και ταυτόχρονα θα παλέψει για την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στα συνδικάτα, για τη δημιουργία νέων σωματείων όπου δεν υπάρχουν, για τον ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ