Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοίγουν πάλι επτά δικογραφίες για τη «17Ν»

Στην επανεξέταση όλων των δικογραφιών για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγεί η αποτυχημένη βομβιστική απόπειρα του 40χρονου αγιογράφου Σάββα Ξηρού.

Ερευνες διενεργούνται προς πάσα κατεύθυνση παρουσία του εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Ι. Διώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας Ι. Διώτης, έχει ανασύρει και μελετάει όλες τις παλαιές υποθέσεις με την «17 Νοέμβρη», προκειμένου να ελεγχθεί αν συσχετίζεται το 38άρι περίστροφο και με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι σίγουρο ότι θα «ανοιχτούν» επτά υποθέσεις, όπου χρησιμοποιήθηκε 38άρι περίστροφο. Ο εισαγγελέας Ι. Διώτης περιμένει στοιχεία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να ασκηθεί δίωξη κατά του 40χρονου αγιογράφου Σάββα Ξηρού.

Στο μεταξύ η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θα διαβιβαστεί απευθείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και όχι στον Πειραιά (παρόλο που η βομβιστική ενέργεια έλαβε χώρα στον Πειραιά).

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί με τις διατάξεις του «τρομονόμου» και είναι η δεύτερη φορά μετά τον Δ. Πολυδωρόπουλο, ο οποίος ενέχονταν στην υπόθεση του κακοποιού Κ. Πάσαρη, που θα εφαρμοστεί ο «τρομονόμος». Να σημειωθεί ότι η σύνθεση του δικαστηρίου θα είναι αμιγώς τακτικοί δικαστές, χωρίς τους ένορκους, ενώ οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ αυστηρές.

Πάντως, αν από τις έρευνες προκύψει η εμπλοκή του 40χρονου αγιογράφου ή οποιωνδήποτε άλλων σε τρομοκρατικές ενέργειες που τελέστηκαν πριν από την ψήφιση του «τρομονόμου», θα παραπεμφθούν σε δίκη με βάση τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ