Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Δικαίωμα η μόρφωση

Συγκέντρωση για να μην περάσουν τα σχέδια περί "Εθνικού" και "Διεθνούς Απολυτήριου", την Πέμπτη στις 7.30 μμ στην πλατεία Κοραή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "Εθνικό" (ΕΑ) και το "Διεθνές Απολυτήριο" (ΔΑ), διοργανώνει το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", μεθαύριο Πέμπτη στις 7.30 μμ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Ταυτόχρονα καλεί τους Πειραιώτες να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, δημόσια παιδεία για όλους τους νέους χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, ενιαίο τύπο Λυκείου και ένταξη της επαγγελματικής κατάρτισης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, κάλυψη των σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή.

"Το ΕΑ και το ΔΑ εντάσσονται στα πλαίσια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΟΟΣΑ, που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση και το ξεθεμελίωμα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος" τονίζει το "Μέτωπο" σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα, καταγγέλλοντας ότι "η διάταξη για το ΔΑ ψηφίστηκε κατ' απαίτηση των ιδιωτικών κολεγίων, που λειτουργούσαν παράνομα τμήματα γι' αυτού του είδους το απολυτήριο από το 1993". Πρόκειται για τίτλο που χορηγείται από ιδιωτικό οργανισμό, ο οποίος καθορίζει την ύλη, το πρόγραμμα, τα προσόντα των καθηγητών, τις εξετάσεις και τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά. Με βάση το νόμο 2327 του 1995, ο τίτλος αυτός είναι ισότιμος με το απολυτήριο του Δημόσιου Λυκείου.

"Το δόγμα "όποιος έχει χρήματα αγοράζει και μόρφωση" υλοποιείται πλήρως με το ΕΑ. Οι Εθνικές Εξετάσεις στις τρεις τάξεις του Λυκείου σε όλα τα μαθήματα, το προαπαιτούμενο μάθημα, οι περιορισμοί στα επιλεγόμενα μαθήματα, κάνουν το ΕΑ το σκληρότερο ταξικό εξεταστικό σύστημα",τονίζει το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά", σημειώνοντας ότι κανένα εξεταστικό σύστημα, παρά τις διακηρύξεις, δεν έλυσε και ούτε μπορεί να λύσει τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της παιδείας, χωρίς να ληφθούν πρώτα μέτρα που αφορούν τη δομή, τη λειτουργία και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ