- Σε αγωνιστικό παροπλισμό συνεχίζουν να οδηγούν οι πρασινογάλαζες παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τον κλάδο των δασκάλων και των νηπιαγωγών, αφού καμιά απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση την επόμενη χρονιά... - 1996-06-25 00:00:00.0"/> - Σε αγωνιστικό παροπλισμό συνεχίζουν να οδηγούν οι πρασινογάλαζες παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τον κλάδο των δασκάλων και των νηπιαγωγών, αφού καμιά απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση την επόμενη χρονιά... - 1996-06-25 00:00:00.0" /> Αφόπλισαν τους δασκάλους ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Αφόπλισαν τους δασκάλους ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ
  • Χωρίς καμιά απόφαση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες έληξαν χτες οι εργασίες του συνεδρίου των δασκάλων
  • "Ο αγώνας στη βάση των δασκάλων και των νηπιαγωγών" τόνιζαν οι εκπρόσωποι της Δημοσιοϋπαλλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών

Σε αγωνιστικό παροπλισμό συνεχίζουν να οδηγούν οι πρασινογάλαζες παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τον κλάδο των δασκάλων και των νηπιαγωγών, αφού καμιά απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση την επόμενη χρονιά δεν πάρθηκε κατά την 22η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, που έληξε χτες, με δική τους ευθύνη, τη στιγμή που η επίθεση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση λαμβάνει διαστάσεις συνεχούς μπαράζ από το βαρύ πυροβολικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για να διασφαλίσουν μάλιστα αυτόν τον "αφοπλισμό", ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν και επέβαλαν να κατατίθενται προτάσεις στο πρόγραμμα δράσης μόνο από τον εισηγητή, ο οποίος ανήκε στην ΠΑΣΚ, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των μεταπολιτευτικών Γενικών Συνελεύσεων της ΔΟΕ. Δηλαδή ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ απαγόρευσαν στις πιο μικρές παρατάξεις - στην ουσία η απόφαση στρεφόταν κατά της ΔΕΕ - να καταθέσουν προτάσεις.

Οι σύνεδροι της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών (ΔΕΕ) έκαναν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που έκαναν και πριν, δηλαδή να απευθύνονται στη βάση των δασκάλων και των νηπιαγωγών, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε ένα αγωνιστικό Μέτωπο Παιδείας, ικανό να συγκρούεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική και όσους τη στηρίζουν.

Το Σάββατο έγινε η πανηγυρική έναρξη στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου και Γ. Πασχαλίδης,η Ε. Μηλιαρονικολάκη υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης,ο Αγγ. Μπρατάκος από τη ΝΔ, ο Α. Λεντάκης εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης και ο Γ. Πρωτονοτάριος εκπρόσωπος του "ΣΥΝ".

Στο χαιρετισμό της η Ε. Μηλιαρονικολάκη υπογράμμισε ότι "η ΔΟΕ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα από τα βασικά στηρίγματα στον αγώνα του λαού μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών και γενικότερα των κοινωνικών του δικαιωμάτων". Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση είπε πως "γίνεται προσπάθεια να ξεθεμελιωθεί ό,τι έχει απομείνει από το ενιαίο δημόσιο και δωρεάν για όλους εκπαιδευτικό σύστημα. Στόχος είναι η ελάττωση της διάρκειας σπουδών η συρρίκνωση της Παιδείας και η εξασφάλιση ενός ευέλικτου και αποδοτικού εργατικού δυναμικού, πειθήνιο χωρίς αντιστάσεις".

Η Ε. Μηλιαρονικολάκη κάλεσε τους δασκάλους να αποκαλύψουν στο λαό "τα όσα σχεδιάζονται σε βάρος των παιδιών του", να ενωθούν μαζί του και να προχωρήσουν "στη συγκρότηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου για την Παιδεία και εκεί είμαστε βέβαιοι πως οι σύλλογοι και οι γενικές συνελεύσεις πάλι θα γεμίσουν από έναν αναζωογονημένο, βέβαιο και διατεθειμένο να αγωνιστεί κόσμο γιατί μόνο έτσι τα πράγματα αλλάζουν και έχουμε να αλλάξουμε πολλά".

Ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία του δεν παρέλειψε να πει ότι... "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνουμε το παν για να ενισχύσουμε το ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης",προκαλώντας χαμόγελα ειρωνείας στους συνέδρους, ακόμα και σε αυτούς της πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ. Πιο προεκλογικός ο υφυπουργός Γ. Πασχαλίδης, έταξε στους δασκάλους ότι θα τους μειώσει το ωράριο εργασίας. Φυσικά όχι χωρίς αντάλλαγμα, αφού ρώτησε τους συνέδρους: "Θέλετε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο το καλοκαίρι; Τα υπόλοιπα γιατί να μην περάσουν;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεδρείο εναλλαγής στην ίδια πολιτική(2001-07-18 00:00:00.0)
Επιτυχίες της ΔΕΕ στις εκλογές αντιπροσώπων(1998-05-30 00:00:00.0)
Συνεχίζει την παρελκυστική τακτική η πλειοψηφία(1998-03-06 00:00:00.0)
Ενισχύεται σημαντικά η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"(1997-06-06 00:00:00.0)
Πάλη για αλλαγή των συσχετισμών(1996-06-26 00:00:00.0)
Οι καθηγητές να πάρουν την πρωτοβουλία(1996-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ