Τρίτη 25 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Νέο καταστροφικό νομοσχέδιο

Σε ένα μήνα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, ανακοίνωσε χτες η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ελ. Παπαζώη, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης για το Εθνικό Κτηματολόγιο, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο με τη συμμετοχή και ξένων επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", και αυτό το νομοσχέδιο έχει την ίδια λογική με το προηγούμενο, αφού βασίζεται στην πολιτική επιλογή της κατάργησης του τεκμηρίου υπέρ του Δημοσίου, με ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια περιουσία. Ουσιαστικά δηλαδή θα κληθεί το δημόσιο με διάφορα δικαιολογητικά να κατοχυρώσει την περιουσία του από τους ...καταπατητές κι όχι το αντίστροφο!

Η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν απέφυγε τις θριαμβολογίες για την πορεία κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου, όταν είναι γνωστό - το κατήγγειλε πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών - ότι υπάρχουν καθυστερήσεις που κυμαίνονται από 8 έως 18 μήνες στην υλοποίηση του προγράμματος. Πάντως, ανέφερε ότι την άλλη βδομάδα θα προκηρυχτεί η σύνταξη άλλων 17 που θα αφορούν τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου σε 54 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 δισ. δρχ. Επίσης είπε ότι μέσα στον Ιούλη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή ξένου οίκου ως ...συμβούλου για το έργο!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ