Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Κατηγορίες κατά της ρωσικής ηγεσίας

O Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του σε Ρώσους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «ποτάμι αισχρού ψέματος» σε βάρος του από τα ρωσικά ΜΜΕ, που συνεχώς δυναμώνει πριν τις προεδρικές εκλογές της 19ηςΔεκέμβρη.

Ο Λουκασένκο κατηγόρησε «μια σειρά πολιτικούς» από τη Ρωσία που προσπαθούν να αμαυρώσουν την υπόληψή του και οι οποίοι χρηματοδοτούν την προεκλογική εκστρατεία της λευκορώσικης αντιπολίτευσης. Ετσι, σύμφωνα με τα λόγια του, πρόσφατα συνελήφθη ο «ταχυδρόμος» κάποιων ρωσικών επιχειρηματιών, που παράνομα μετέφερε 200 χιλιάδες δολάρια για την αντιπολίτευση της Λευκορωσίας. Ταυτόχρονα, ο Λουκασένκο κατηγόρησε τους Ρώσους πολιτικούς για τις προσπάθειές τους να παρουσιάσουν τη Λευκορωσία ως «παράσιτο» της Ρωσίας και τον ίδιο ως «κλέφτη, δολοφόνο και προδότη». Μιλώντας για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, σημείωσε πως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι ασυνεπής στις ενέργειές του και χρησιμοποιεί διαφορετικά στάνταρ για την κατάσταση στη χώρα του και στη Λευκορωσία.

Ο Λουκασένκο επίσης κατηγόρησε τη ρωσική ηγεσία πως εμποδίζει τη Λευκορωσία να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο που εξορύσσει στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό γίνεται ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία ώστε να μην μπορέσει η Λευκορωσία να χρησιμοποιήσει τον πετρελαιαγωγό «Οδησσός - Μπρόντι» για τη μεταφορά του πετρελαίου της Βενεζουέλας από την Οδησσό στο λευκορώσικο διυλιστήριο στο Μοζίρσκι.

Τέλος, ο Λουκασένκο εξέφρασε την ελπίδα, πως η σημερινή «ασυλλόγιστη και ανόητη πολιτική (του Κρεμλίνου) δε θα είναι μακρόχρονη».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ