Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ
Απεργιακή απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Από την πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης
Από την πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης
Με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο η μάχη δόθηκε από το πρωί στην πολυεθνική «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ», στη ΔΕΗ και άλλα πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης. Στο «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» διευθυντές, προϊστάμενοι και τσιράκια της εργοδοσίας στην προσπάθειά τους να σπάσουν την απεργία δε δίστασαν ακόμα και να προπηλακίσουν συνδικαλιστές. Η σωματειακή επιτροπή μαζί με τις ταξικές δυνάμεις επέμειναν, έδωσαν τη μάχη με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να σταθεί στο μέρος του σωματείου και της σωματειακής επιτροπής. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλ. Ελευθερίας και ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στα Χανιά, απεργοί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και με τη συμμετοχή αγροτών της ΠΑΣΥ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπου και οι απεργοί παρέμειναν εκεί ως και το μεσημέρι.

Στο Ρέθυμνο έγινε αποκλεισμός του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ από τις 7 ως και τις 10 το πρωί ενώ και στον Αγιο Νικόλαο απεργοί απέκλεισαν το δημαρχείο της πόλης και τα γραφεία της πρώην Περιφέρειας όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Νησιά

Στη Ρόδο, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το ξενοδοχείο «Elysium». Η πορεία πέρασε και πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση στις εισόδους εφτά συνολικά ξενοδοχείων. Οι απεργοί πραγματοποίησαν και συμβολική περικύκλωση του Δήμου Ροδιών στην πρόσοψη του οποίου κρέμασαν γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Οχι στο δήμο ΑΕ, όχι στις εκποιήσεις, όχι στις απολύσεις».

Στην Ικαρία, χτες στη Νότια πλευρά του νησιού οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν την απεργία σε εργοτάξιο εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ και στη βόρεια πλευρά στο εργοτάξιο της «ΕΝΕΤ». Στην «ΕΝΕΤ» οι εργαζόμενοι είχαν πάρει απόφαση και συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία. Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία είχε ο κλάδος των κατασκευών (80%), οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες όπως ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, κλπ. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή των αυτοαπασχολουμένων και ειδικότερα στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου η συμμετοχή με το κλείσιμο καταστημάτων έφτασε το 80%. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στον Εύδηλο.

Στη Χίο, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν από το χάραμα τη μάχη της περιφρούρησης, σε οικοδομές, στο νοσοκομείο και αλλού. Πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία. Ανάλογη ήταν η κινητοποίηση και στη Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ