Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Εκατοντάδες τραυματίες

Γιατροί και νοσηλευτές, στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές έσπευσαν χτες το απόγευμα στο ιατρείο στο Σύνταγμα να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματισμένους διαδηλωτές

Ενενήντα εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν χτες σε νοσοκομεία της Αθήνας, απ' τα επεισόδια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αλλά στην πραγματικότητα οι τραυματίες είναι αρκετές εκατοντάδες. Οι τραυματίες έφεραν χτυπήματα, εγκαύματα, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκαν 28 τραυματίες, από τους οποίους δυο παρέμειναν για περαιτέρω εξετάσεις. Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μεταφέρθηκαν 57 τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας με κάταγμα στο κρανίο και υποσκληρίδιο αιμάτωμα και παρέμεινε για νοσηλεία. Επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ελπίς», έξι στην «Πολυκλινική» Αθηνών και ένας στο «Σωτηρία».

Εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν χτες τραυματισμένοι στο ιατρείο που στήθηκε στο Μετρό του Συντάγματος, με αναπνευστικά προβλήματα, χτυπήματα και εγκαύματα. Τραυματίες είχαν εγκλωβιστεί στο Μετρό του Συντάγματος και ήταν αδύνατη η πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διακομιστούν στα νοσοκομεία.

Με παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χρήση χημικών, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή διαδηλωτών και άλλων πολιτών και το σταμάτημα της ρίψης χημικών που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

Συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ κατήγγειλαν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν πετώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου στα ιατρεία που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και την ώρα εκείνη περιέθαλπαν τραυματίες.

Μετά και την παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες που είχαν εγκλωβιστεί στο Μετρό του Συντάγματος μεταφέρθηκαν με συρμούς στο σταθμό του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία.

Γιατροί και νοσηλευτές, στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές έσπευσαν χτες το απόγευμα στο ιατρείο στο Σύνταγμα προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους τραυματισμένους διαδηλωτές, μεταφέροντας και υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Χτες το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε απ' το διοικητή του νοσοκομείου να βοηθήσει αποστέλλοντας υγειονομικό υλικό και φάρμακα στο ιατρείο που είχε στηθεί στο Σύνταγμα (οξυγόνο κ.ά.). Ο διοικητής απάντησε ότι δεν του επιτρέπεται νομικά να βγάλει το υγειονομικό υλικό εκτός του νοσοκομείου. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο θα είναι όλη τη μέρα σε επιφυλακή, ώστε να προσφέρει βοήθεια σε όσους τραυματίες έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ