Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα
Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα
Μαζική και μαχητική ήταν και η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πάτρα, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Μαζική ήταν η παρουσία των αυτοαπασχολούμενων και ιδιαίτερα των οδηγών ταξί με τα οχήματά τους και αγροτών με τρακτέρ στη συγκέντρωση. Με αποφασιστικότητα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης σε μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, όπως σε «ΝΟΥΝΟΥ», «ΑΜΣΤΕΛ», «ΒΙΑΝΕΞ» κ.λπ. Οι ταξικές δυνάμεις κράτησαν κλειστά χτες όλη μέρα τα «Φωτοβολταϊκά» και την «ΑΜΣΤΕΛ» με απεργιακές φρουρές έξω από τις πύλες. Οι ταξικές δυνάμεις κράτησαν κλειστό και το πολυκατάστημα «Πράκτικερ».

Στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλ. Λαύρας, ακολούθησε πορεία στο δημαρχείο της πόλης όπου οι απεργοί πραγματοποίησαν κατάληψη. Στην Κόρινθο, οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν το υποκατάστημα της Τράπεζας «Αλφα Μπανγκ» στο Λουτράκι, ακολούθησε συγκέντρωση στο Φλοίσβο (Κόρινθο) και πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη Ζάκυνθο, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε σε: Αγροτική Τράπεζα, Περιφέρεια και στις υπηρεσίες του Δήμου, ακολούθησε συγκέντρωση και πορεία στην πόλη.

Στη Σπάρτη, η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 100% στα έργα του «Μορέα», στη ΔΟΥ Μολάων και Σκάλας. Εγινε συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην Τρίπολη, έγινε συγκέντρωση στην πλ. Βασιλείου και ακολούθησε πορεία. Το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν λουκέτο στην Αγροτική Τράπεζα. Κλειστά παρέμειναν το Ταχυδρομείο, η Εθνική Τράπεζα στην Κεφαλονιά, ενώ οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη στη ΔΕΗ, η οποία έμεινε κλειστή. Ακολούθησε συγκέντρωση, πορεία με ολιγόλεπτη στάση στο νοσοκομείο και ολοκληρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Στον Πύργο, έξω από τις τράπεζες δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης με κάποιες να παραμένουν κλειστές για όλη τη μέρα. Στη συνέχεια, οι δύο προσυγκεντρώσεις (Δεξαμενή και Λάπατο) συναντήθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στην Καλαμάτα, όλα τα μεγάλα εργοτάξια στο νέο οδικό άξονα Καλαμάτας - Αθήνα της κοινοπραξίας «Μορέας» και η ΔΕΥΑΚ έμειναν κλειστά. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν σε γιαπιά, στον «Κωτσόβολο», στο «Ζάρα», στην «Ιντερσπορτ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ