Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουμε με παρατεταμένο σκληρό αγώνα

Η απεργιακή πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Η απεργιακή πορεία στη Θεσσαλονίκη
Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και χτες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Αντίστοιχα μεγάλα ήταν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Οι εργάτες συμμετείχαν αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας, παρά την ισχυρή εργοδοτική τρομοκρατία που γίνεται ακόμη πιο δυνατή με τη στήριξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στη Θεσσαλονίκη, οι απεργιακές φρουρές των ταξικών δυνάμεων από τα ξημερώματα έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης σε μια σειρά χώρους δουλειάς (ΜΕΤΡΟ, ΨΝΘ, εργοστάσια, κ.ά.). Στη ΜΕΒΓΑΛ και την ΑΓΝΟ, οι εργαζόμενοι πήραν τη θέση τους πλάι στο ΠΑΜΕ, που στάθηκε μπροστά στις πύλες και γύρισαν την πλάτη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (μέλη των διοικήσεων των επιχειρησιακών σωματείων) που πάσχιζαν να τους πείσουν να μπουν για δουλειά και άνοιγαν τους φράχτες της περίφραξης για να τους μπάσουν μέσα.

Η απεργιακή συγκέντρωση που ακολούθησε στο Αγαλμα του Βενιζέλου ανέδειξε την απόφαση του εργαζόμενου λαού να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα.

«Δεν είναι πανίσχυροι, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με τον οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα», σημείωσε από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Θανάσης Καλιγάς, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ, μεταφέροντας τον αγωνιστικό χαιρετισμό των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά που συμμετείχαν καθολικά στην απεργία.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Δελής, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Τα μέτρα μπορεί να ψηφίστηκαν στη Βουλή αλλά στη λαϊκή συνείδηση είναι ήδη καταδικασμένα. Ο αγώνας για την ακύρωσή τους θα είναι συνεχής θα είναι παρατεταμένος, θα είναι σκληρός, αλλά θα είναι νικηφόρος για την εργατική τάξη. Προϋπόθεση είναι να μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα, να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και συνολικά στους καπιταλιστές και στο αστικό κράτος. Να πετάξουμε έξω από τα σωματεία τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές».

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε μπροστά στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες, χτες το απόγευμα, οι ταξικές δυνάμεις στη Μακεδονία και τη Θράκη, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να κλιμακώσει τον αγώνα για να τα ανατρέψει στην πράξη. Κινητοποιήσεις έγιναν χτες το απόγευμα σε Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσο.

Μακεδονία - Θράκη

Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της απεργίας και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το πρωί απεργιακές φρουρές στήθηκαν στις εισόδους των σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗ», «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ», «ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στην Κοζάνη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν τη ΔΕΗ έως τις 11 το πρωί. Εκεί μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ έγινε και η απεργιακή συγκέντρωση που συνεχίστηκε με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στην Ξάνθη στην «E-VALUE» και στην Κομοτηνή στο εργοτάξιο της «ΙΟΝΙΟΣ».

Δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν επίσης σε Γιαννιτσά, Κιλκίς, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ