Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οργανώνουν τον αγώνα τους οι μαθητές

Τοπικές κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη και συλλαλητήρια την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη

Οργανώνουν τον αγώνα οι μαθητές στα σχολεία της χώρας. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της, χαιρέτισε «τις αντιδράσεις χιλιάδων μαθητών από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία» και καλεί αύριο Πέμπτη, 15 Σεπτέμβρη, σε κινητοποιήσεις σε γειτονιές και την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη σε συλλαλητήριο, στις 10.30 στην Ομόνοια. Ηδη στα σχολεία γίνονται γενικές συνελεύσεις των μαθητών, που καλούν στο συλλαλητήριο και σε πολύμορφες κινητοποιήσεις (κλεισίματα δρόμων κ.ά.).

Στο πόδι βρίσκονται και οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, τσαλακώνοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από διευθυντές που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις γενικές τους συνελεύσεις. Από χτες ξεκίνησαν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία κι ακόμα περισσότερες θα γίνουν σήμερα. Το Συντονιστικό καλεί την Πέμπτη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή του Πειραιά και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αμέσως μετά την κινητοποίηση θα συνεδριάσει το Συντονιστικό.

Στη Λάρισα, με περιοδείες και εξορμήσεις σε σχολεία, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες δραστηριότητες οργανώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού (ΣΑΣΛ): Αποχή από τα μαθήματα, όπου δεν έχουν δοθεί βιβλία, και κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη στις γειτονιές των σχολείων. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χτες, στα προαύλια και τις αίθουσες των σχολείων η ανάγνωση της αγωνιστικής απάντησης του ΣΑΣΛ στο «μήνυμα» της υπουργού που διαβάστηκε την ημέρα του αγιασμού.

Στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό καλεί σε ξεσηκωμό τους μαθητές και προγραμματίζει συλλαλητήριο, την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι τοπικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ