Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αύριο πάλι στο δρόμο

Με καταλήψεις και διαδηλώσεις, οι φοιτητές και οι σπουδαστές συνεχίζουν τον αγώνα τους, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο

Αύριο οι φοιτητές και οι σπουδαστές ξαναβγαίνουν στους δρόμους, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στις σχολές της χώρας. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί σε συγκεντρώσεις αύριο, στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, και στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Χημείου. Στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΜΑΣ, στην Αθήνα, καλούν, μετά από απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων, οι Σύλλογοι της Νοσηλευτικής και της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά.

Επίσης, το ΜΑΣ καλεί σε διαδηλώσεις στην Κομοτηνή (12 μ. κεντρική πλατεία), στην Ξάνθη, στο Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία Λιονταριών, στις 7 μ.μ). Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις του ΜΑΣ σε διοικητικές υπηρεσίες, ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων κ.ά.

Να μην πληρώσει κανείς για το πάσο

«Κανείς να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για το πάσο», καλεί σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «σύμφωνα με τη νέα οδηγία του υπουργείου Παιδείας, 2,5 ευρώ θα πληρώνει κάθε φοιτητής, προκειμένου να αποκτήσει το δελτίο ειδικού εισιτήριου (πάσο). Επιπλέον το πάσο θα το παραλαμβάνουν οι φοιτητές από εμπορικά καταστήματα με τα οποία έχει συνάψει συμφωνία το υπουργείο.


Φορτώνουν την κρίση στις πλάτες μας. Ακόμη και το πάσο, ένα κομμάτι χαρτί, ξεπουλιέται στις εταιρείες για να αγοράζεται ακριβά από τους φοιτητές πελάτες. Κατά τα άλλα, η κυρία υπουργός γυρνάει τηλεοράσεις και εφημερίδες και διαβεβαιώνει ότι "η Παιδεία στην Ελλάδα είναι δημόσια και δωρεάν".

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές δωρεάν. Κανείς να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του.
  • Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ)».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ