Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Καταλήψεις, συγκεντρώσεις και απεργίες

Με κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) απ' τους εργαζόμενους του Οργανισμού άρχισαν οι αντιδράσεις ενάντια στις δραματικές περικοπές σε κοινωνικούς φορείς που οδηγούν στο κλείσιμό τους και μπαίνουν μπροστά στην εργασιακή εφεδρεία.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, εκτός απ' τις περικοπές, διαμαρτύρονται γιατί η χορήγηση των υποκαταστάτων στα δημόσια νοσοκομεία ξεκινά χωρίς καμιά ψυχολογική υποστήριξη με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη για το χρήστη. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, από αύριο θα ξεκινήσουν τα προγράμματα και στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ήδη ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη. Χτες αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, χωρίς να πάρουν καμιά απάντηση.

Επίσης, σήμερα το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων (Ιδιωτικός Τομέας Υγείας - Πρόνοιας) οργανώνει σύσκεψη των εργαζομένων στις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με αφορμή την κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται στις παραπάνω μονάδες εξαιτίας της ολομέτωπης αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης που εντείνεται στα πλαίσια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο στα γραφεία του Σωματείου (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, κτίριο ΕΚΑ, τρίτος όροφος) και ώρα 6 μ.μ.

Αύριο, η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας (ΟΜΚΕ) οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ώρα 9 πμ, για τις απαράδεκτες περικοπές στα προγράμματα Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας διοργανώνουν στις 22 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, ενώ με απόφασή τους συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής με 24ωρη απεργία. Εργαζόμενοι, γονείς και άτομα με αναπηρία διαδηλώνουν ενάντια στην εμπορευματοποίηση των αναγκών τους, στον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ειδικά σχολεία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ειδική αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ