Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 80χρονη

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις ταξικές δυνάμεις. Λαϊκή συγκέντρωση τη Δευτέρα στη ΔΕΗ

Κανένας άνεργος, καμία φτωχή - λαϊκή οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαίτησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Αλικαρνασσού και της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Βουτών και Γοργολαΐνης, στη διεύθυνση της ΔΕΗ με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Γαζίου.

Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος που έχει διακοπεί πάνω από τρεις μήνες σε μια 80χρονη γυναίκα που ζει και μεγαλώνει μόνη της τον 11χρονο εγγονό της, ο οποίος αναγκάζεται τις μέρες μας να διαβάζει με λάμπα υγραερίου, ενώ ζουν χωρίς θέρμανση και με τη γειτονιά να τους εξασφαλίζει ένα πιάτο φαΐ.

Από τη μεριά της διεύθυνσης της ΔΕΗ, οι αντιπροσωπείες όσο και η ίδια η 80χρονη γυναίκα που ήταν εκεί, εισέπραξε μόνο ειρωνείες και νομικά κωλύματα, σύμφωνα με το οποία, όπως ισχυρίστηκε ο διευθυντής, καθιστούν αδύνατη την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Αλικαρνασσού και τη επιτροπής Αγώνα κατοίκων Βουτών - Γοργολαΐνης, δήλωσαν ότι το ταξικό κίνημα δε θα επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, κανένας άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος. Σε σχέση με τα νομικά κωλύματα, οι αντιπροσωπείες τούς διαμήνυσαν ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, καλώντας την ερχόμενη Δεύτερα 24 Οκτώβρη στις 10 το πρωί σε μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση στο κτίριο της ΔΕΗ κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης .


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ